Ο Clooney και η Amal συναντούν Σύρους πρόσφυγες (Videos)

00:46 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Σύρους πρόσφυγες συνάντησαν στο Βερολίνο και συνομίλησαν μαζί τους οι George και Amal Clooney, αναδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Ο Clooney είπε απευθυνόμενους στους πρόσφυγες:

«Η χώρα μας είναι μια χώρα μεταναστών. Δεν έχουμε κάνει πρόσφατα κάτι πολύ καλό για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, και το να είμαστε εδώ και να μιλάμε μαζί σας, είναι σημαντικό να τους υπενθυμίσουμε ποιοι

είμαστε, και ποιοι ήμασταν πάντα».

Ο George Clooney μίλησε αρχικά για την δική του ιστορία: «Είμαι ιρλανδικής καταγωγής και πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοί μου ήταν πρόσφυγες. Για χρόνια, οι Ιρλανδοί ήταν αντιμέτωποι με απαίσια συμπεριφορά στις ΗΠΑ, αλλά οι Αμερικανοί έμαθαν να μας αποδέχονται».

Στην συνέχεια η Amal μοιράστηκε την δική της εμπειρία, εξηγώντας πως κι εκείνη είναι από το Λίβανο και η οικογένειά της έζησε τον πόλεμο.

Η οικογένειά μου είναι από τον Λίβανο. Και εκείνοι έφυγαν από έναν πόλεμο και ήμασταν τυχεροί που μας δέχθηκε μία ευρωπαϊκή χώρα το 1982, όταν η βία ήταν πραγματικά άσχημη. Ελπίζω και εσείς να καταφέρετε να γυρίσετε σε μία ελεύθερη και ασφαλή Συρία

Μια πρόσφυγας πήρε το λόγο και μίλησε για την στιγμή που βρέθηκε ανάμεσα σε πυρά. «Περίμενα να πεθάνω. Τα παιδιά μου έτρεμαν. Τους είπα ότι το μόνο που ήλπιζα ήταν να πεθάνουμε από τις σφαίρες και να μην μας αποκεφαλίσουν. Αυτό θα ήταν το έλεος του θεού».

Ένας άλλος πρόσφυγας μίλησε για την ιστορία του καθώς συνελήφθη και υπέστη βασανιστήρια επειδή ήταν ενεργό μέλος της συριακής αντιπολίτευσης. Τελικά κατέφυγε στη Γερμανία.

Ένα άλλο ζευγάρι, ο Mahmoud και η Muna, τράπηκε σε φυγή με τους τρεις γιους του αφού το διαμέρισμά τους χτυπήθηκε από μια χειροβομβίδα.

The post Ο Clooney και η Amal συναντούν Σύρους πρόσφυγες (Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα