Θετικό χαρακτηρίζει το προσχέδιο του ασφαλιστικού, ο Μοσκοβισί από το Νταβός

11:41 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες καλά κρατούν, στο προσχέδιο του ασφαλιστικού το οποίο χαρακτήρισε «θετικό» αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Bloomberg ο κ. Μοσκοβισί, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε

και στη χώρα μας σημειώνοντας:

Το μήνυμα μου απλό: H Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και την επιτυχία του προγράμματος μας και όλων αυτών που προβλέπει

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που υπάρχουν εξήγηση πως η βασικότερη είναι μία:« Η ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Στη συνέχεια ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε: «Πρώτα ολοκλήρωση ασφαλιστικού, μετά αξιολόγηση, μετά ίσως συζητήσουμε για το reprofiling χρέους. Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία για την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, ωστόσο όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα».

Ενώ όταν ερωτήθηκε για το ταξίδι των δανειστών στην Ελλάδα επισήμανε πως περιμένουν πληροφορίες από τις ελληνικές Αρχές.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το εποικοδομητικό κλίμα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις και είπε χαρακτηριστικά:

«Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή είναι φιλόδοξες και γενναίες. Τώρα πρέπει να προωθήσουμε φιλόδοξες και γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Από το καλοκαίρι προσπαθούμε να χτίσουμε με την Ελλάδα ένα success story».

Τόνισε επίσης, πως στο Νταβός θα έχει συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα.

The post Θετικό χαρακτηρίζει το προσχέδιο του ασφαλιστικού, ο Μοσκοβισί από το Νταβός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα