Ένοχοι και οι 8 για την υπόθεση Γιακουμάκη

14:13 25/6/2019 - Πηγή: iPop

Ένοχοι κρίθηκαν και οι 8 για την υπόθεση Γιακουμάκη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Όσα αποφασίστηκαν σήμερα Τρίτη.  

Ένοχοι και οι 8 για την υπόθεση Γιακουμάκη, όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας. Οι 8 Κρητικοί κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αθώωση του ενός.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες,

προτείνει την αθώωσή τους. Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει πως όλα τα περιστατικά ήταν για «πλάκα», δηλαδή όπως είχαν καταθέσει και «οι καρπαζιές στο σβέρκο του Βαγγέλη», «το κυνήγι στους ορόφους», «η μονωτική ταινία που του τύλιξαν στο κεφάλι», ήταν «όλα πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα».

Ο άτυχος φοιτητής είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες, ενώ για όλα τα «βασανιστήρια» που του έκαναν δεν είχε πει τίποτα στην οικογένειά του.  Ζούσε έναν εφιάλτη και τον ζούσε μόνος του. Ποτέ δεν τους είπε όσα περνάει, πότε δεν μίλησε για το bullying που δεχόταν, τα φρικιαστικά βασανιστήρια που του έκαναν εντός και εκτός της σχολής.

Οι Κρητικοί που είναι και οι φερόμενοι δράστες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον κρεμούσαν από τα παράθυρα, του έριχναν καυτό νερό, τον χτυπούσαν.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

Το άρθρο Ένοχοι και οι 8 για την υπόθεση Γιακουμάκη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα