Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Στα εθνικά θέματα να υπάρχει μόνιμος θεσμός, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

19:27 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Πρόταση για συγκρότηση μόνιμου θεσμού, του Εθνικού Συμβουλίο Ασφαλείας έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να αντιμετωπίζονται τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών απ’ τον Πρωθυπουργό για το Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στον επικεφαλής

του Ποταμιού την διαπίστωση ότι υπάρχει συναντίληψη των πολιτικών σχετικά με το Κυπριακό.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά απ’το χέρι της, όμως, η τουρκική πλευρά θα πρέπει να άρει την αδιαλλαξία.

Καταβάλλεται προσπάθεια να κινήσουμε τις διαδικασίες, να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για λύση. Δεν μας ενδιαφέρει το blame game, αλλά δεν εξαρτάται (η λύση) μόνο από εμάς, είναι κυρίως η άλλη πλευρά που πρέπει να άρει την αδιαλλαξία

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε τη σημασία μιας υπεύθυνης στάσης από κοινού με τους Κύπριους, με τον Α. Τσίπρα ν’ απαντά:

Υπάρχει ως τώρα κοινή στάση, συγκροτημένη στάση που έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα και από την ΕΕ, που θα είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις -και αυτό είναι σημαντικό. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Πρέπει να υπάρξει συναντίληψη με τις πολιτικές δυνάμεις, νομίζω ότι μέχρι στιγμής διαφαίνεται

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να συγκροτηθεί ένας μόνιμος Θεσμός, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για τα εθνικά θέματα. Έτσι, συμπλήρωσε, και παρά τις όποιες συγκρούσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων θα γίνεται συζήτηση μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων «για να βρίσκουμε εθνική γραμμή, με ευθύνη του εκάστοτε Πρωθυπουργού».

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε θετικός λέγοντας «να το κουβεντιάσουμε, δεν είναι καινούρια ιδέα».

Ο κ. Θεοδωράκης έσπευσε σ’ εκείνο το σημείο να τονίσει: «Όχι, αλλά εμείς την ξαναβάλαμε στο τραπέζι. Κάναμε και εκδήλωση, είχε έρθει και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, την συζητήσαμε και είναι η στιγμή να την κάνουμε».

Θυμίζουμε ότι ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί εν συνεχεία με τον Βασίλη Λεβέντη και τέλος με τον Πάνο Καμμένο.

The post Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Στα εθνικά θέματα να υπάρχει μόνιμος θεσμός, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα