Άιντε για Κυπριακό: Είμαστε στην τελική στιγμή- Συνεχίζονται τα τετ-α-τετ του Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

17:42 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η επίτευξη λύσης.

Ο Άιντε τόνισε ότι ο ΟΗΕ θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Οι ηγέτες δείχνουν πολύ θάρρος, πολλή θέληση», είπε

χαρακτηριστικά ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, προσθέτοντας: «Θα είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως «είμαστε τώρα στην τελική στιγμή. Είμαστε τώρα στην ώρα της αλήθειας».

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα συνάντησε τους κ.κ. Μητσοτάκη, Γεννηματά και Κουτσούμπα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον κ. Θεοδωράκη και θα ακολουθήσουν τα ραντεβού με τους κ.κ. Λεβέντη και Καμμένο.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι χρειάζεται μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Κύπρο, η οποία θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς:

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το Κυπριακό- Το βλέμμα στραμμένο στη Γενεύη

The post Άιντε για Κυπριακό: Είμαστε στην τελική στιγμή- Συνεχίζονται τα τετ-α-τετ του Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα