Θα γεφυρωθεί το χάσμα; Η νέα πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης στο Κουαρτέτο

09:02 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, η ελληνική Κυβέρνηση παρουσιάζει στο Κουαρτέτο μια νέα, βελτιωμένη πρόταση με τελικό στόχο την επίτευξη πλεονάσμτος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, Κυβέρνηση και Θεσμοί δεν θα συναντηθούν, παρά μόνον θα ανταλλάξουν στοιχεία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ελληνική πλευρά καταθέτει τη νέα

της πρόταση, με την οποία η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το 1% του ΑΕΠ, δηλαδή τα 1,8 δις. Πρόκειται για το μόνο που απομένει για να καλυφθούν οι συνολικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις 3% του ΑΕΠ και, όπως προαναφέρθηκε, να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει στην πορεία των διαπραγματεύσεων, με το κλίμα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΔΝΤ να χαρακτηρίζεται από ψυχρότητα, έπειτα από την αποκάλυψη των διαλόγων Βελκουλέσκου- Τόμσεν από το Wikileaks.

Τι έγινε στη συνάντηση της Δευτέρας;

Σύμφωνα με τον Ε. Τσακαλώτο, «έγινε μια εισαγωγική συζήτηση, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, έως την άλλη Δευτέρα, και τον οδικό χάρτη έως το Eurogroup της 22 Απριλίου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα Wikileaks, όπως εξήγησε ο υπουργός οικονομικών. Ο ίδιος μάλιστα ερωτηθείς για το εάν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επισήμως ή ανεπισήμως συντάχτηκε με το ΔΝΤ απάντησε «κανένα σχόλιο».

«Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση» είχε δηλώσει το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δίνοντας τον ρυθμό της συνάντησης.

«Στη σημερινή συνάντηση δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ», τονίζουν πηγές από υπουργείο Οικονομικών.

The post Θα γεφυρωθεί το χάσμα; Η νέα πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης στο Κουαρτέτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα