Ουγγαρία: Ηλεκτροσόκ για όποιον πρόσφυγα επιχειρεί να περάσει τον φράχτη

11:24 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Όσοι πρόσφυγες προσπαθήσουν να περάσουν στην Ουγγαρία, όπως φαίνεται θα τα βρουν σκούρα, καθώς η χώρα υψώνει φράχτη, ο οποίος θα προκαλεί ηλεκτροσόκ σε όποιον επιχειρεί να τον περάσει.

Πώς θα το κάνει αυτό;

Με αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία θα ακούγονται μηνύματα αποτροπής σε αρκετές γλώσσες για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στη χώρα.

Ανάμεσα στα μηνύματα, τα οποία θα ακούγονται από τα μεγάφωνα είναι και το «Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ

ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», στα αγγλικά και τα αραβικά, προκειμένου να προειδοποιούνται όσοι έχουν σκοπό να προσπαθήσουν να τον περάσουν.

Αυτή είναι η νέα τακτική την οποία επιλέγει η ακροδεξιά κυβέρνηση του Viktor Orbán, η οποία θεωρεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως απειλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουγγαρία προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, δείχνοντας το σκληρό πολιτικό της πρόσωπο στους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν τα σύνορά της.

Ένα ακόμα μήνυμα, το οποίο φαίνεται πως θα ακούγεται από τα μεγάφωνα, προειδοποιώντας όσους επιχειρούν να περάσουν αυτόν τον φράχτη είναι: «Αν καταστρέψετε τον φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στην ζώνη διέλευσης».

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φράχτης;

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν ολοκληρωθεί 10 χιλιόμετρα από αυτόν τον φράχτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με κυβερνητικές πληροφορίες τα υπόλοιπα 140 χιλιόμετρα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες την κατασκευή του φράχτη έχουν αναλάβει κρατούμενοι φυλακών.

Photo: Reuters UK

The post Ουγγαρία: Ηλεκτροσόκ για όποιον πρόσφυγα επιχειρεί να περάσει τον φράχτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα