Τετ-α-τετ Τσίπρα- ΕΕΤ με φόντο τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης

15:31 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλ. Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησης τόνισε, πως «η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν

ρευστότητα στην οικονομία» και δήλωσε, πως «θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας».

Η συγκεκριμένη συνάντηση μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς, όπως όλα δείχνουν συμπίπτει με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Παράλληλα, τονίζουμε, πως πραγματοποιείται στον απόηχο των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ σχετικά με την ποιότητα της κεφαλαιακής δομής των ελληνικών τραπεζών.

Χαρακτηριστικό θεωρείται, πως από το πρωί της Τρίτης διεξάγονται στην Τράπεζα της Ελλάδος διαρκείς συναντήσεις των κλιμακίων των Θεσμών που βρίσκονται στη χώρα μας με υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης, αλλά επίσης και με στελέχη της ΤτΕ και του ΤΧΣ.

Ποια θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων;

Κύριο θέμα αποτελεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, σχετικά με τον οποίο οι τραπεζίτες απευθύνουν έκκληση έτσι ώστε να γίνουν ρυθμίσεις οι οποίες θα τους διασφαλίζουν το ακαταδίωκτο σε περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων επιχειρηματικών δανείων.

Η Κυβέρνηση, όμως φέρεται να μην συμφωνεί μ’ αυτό, καθώς στηρίζει μια αυξημένη προστασία, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί στο ακαταδίωκτο.

Τα tweets του Πρωθυπουργού για τη συνάντηση:

«Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter και προσθέτει:

Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας. Συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας. 1/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 28, 2017

Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας. Συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. 2/2 pic.twitter.com/qA4BD3gqLr

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 28, 2017

The post Τετ-α-τετ Τσίπρα- ΕΕΤ με φόντο τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα