24ωρη απεργία νοσοκομείακών γιατρών για το ασφαλιστικό την Πέμπτη

14:24 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 2 Μαρτίου οι νοσοκομειακοί γιατροί με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η απεργία προκηρύχθηκε απ’ την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο. Παράλληλα, και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην κινητοποίηση καλώντας τα μέλη του, τόσο του Δημοσίου όσο και του

Ιδιωτικού Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα λάβει χώρα στις 13:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Τα αιτήματα των γιατρών:Κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση,Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο,Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών,Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης καιΕνιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ακόμα και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στον αγώνα για «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής».

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

The post 24ωρη απεργία νοσοκομείακών γιατρών για το ασφαλιστικό την Πέμπτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα