Τεστ στους αδειούχους που επιστρέφουν με φόντο την τηλεργασία | Καταγγελίες απ’ τους εργαζόμενους

11:46 17/8/2020 - Πηγή: iPop

Οι αδειούχοι, που επιστρέφουν στις δουλειές τους θα περάσουν δοκιμασίες και εμπόδια για να ξαναμπούν στο χώρο εργασίας τους. Οι παρούσες συνθήκες και η ακατάπαυστη αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα δεδομένα στην επιστροφή των αδειούχων στις δουλειές τους. 

Αναγκαστικό προληπτικό τεστ κορονοϊού και πιθανό ενδεχόμενο τηλεργασίας θα είναι οι προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους που γυρίζουν από άδεια.

Όπως ενημέρωσε, προ ημερών, ο υφυπουργός

Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να περάσουν από εργαστηριακό έλεγχο για τον νέο κορονοϊό. Ιδιαίτερη σημασία για το προληπτικό τεστ, γίνεται στους εργαζόμενους που δουλεύουν σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (π.χ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών).

Στη σχετική ενημέρωση, για τα νέα δεδομένα και την επιστροφή των αδειούχων στις δουλειές τους ανέφερε πως το κόστος του προληπτικού τεστ αφορά τον εργοδότη.

Τα τεστ προκαλούν…καταγγελίες

Στον επίλογο του Νίκου Χαρδαλιά για το κόστος των προληπτικών τεστ φαίνεται να μην είναι σύμφωνοι πολλοί εργοδότες. Από την ημερομηνία που ξεκίνησαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι έχουν γίνει πολλές καταγγελίας για αυθαίρετες πρακτικές εργοδοτών, οι οποίοι αναγκάζουν το προσωπικό τους να πληρώσει από την τσέπη του το εν λόγω τεστ.

Στις πράξεις αυτές οι ειδικοί, απαντούν πως ο εργαζόμενος υποχρεούται να πληρώσει το τεστ, μιας και αφορά τον εργοδότη. Αναφέρουν ακόμα πως, εάν ο εργαζόμενος δεν θέλει να κάνει το τεστ ο εργοδότης απαγορεύεται να τον αναγκάσει.

Η λύση της… τηλεργασίας

Οι πολλές καταγγελίες και το γεγονός πως πολλοί εργοδότες αδυνατούν να πληρώσουν τα τεστ όλων των εργαζόμενων τους, ήταν λόγοι για να βρεθεί άμεση λύση.

Πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν να δουλεύουν μέσω τηλεργασίας, με τους εργαζόμενους τους. Αυτός ο τύπος εργασίας διαρκεί ένα εύλογο διάστημα (περίπου μία εβδομάδα), τοποθετώντας τον εργαζόμενο πάλι στην δουλειά, έχοντας τον παράλληλα σε κατ’οίκον περιορισμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε επίσης τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, σήμερα 17 Αυγούστου:

Ποια τα νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 17/8 | Τα νέα κρούσματα

Photo: Pixabay

Το άρθρο Τεστ στους αδειούχους που επιστρέφουν με φόντο την τηλεργασία | Καταγγελίες απ’ τους εργαζόμενους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα