Τέλος τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια | Έρχονται θέσεις πάρκινγκ

09:43 12/6/2020 - Πηγή: iPop
| Έρχονται

Τέλος τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, αφού ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί θέσεις πάρκινγκ δικύκλων, ώστε να χωρούν περισσότερα.

Συγκεκριμένα, δημιουργούνται 440 θέσεις για νόμιμη στάθμευση δικύκλων ενώ μέρος αυτών θα προκύψει από την κατάργηση θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με όσα γράφει το ethnos.gr, βάσει της εισήγησης οδεύουν προς κατάργηση πάνω από 60 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για αυτοκίνητα προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος για τα δίκυκλα. Στο σκεπτικό της εισήγησης γίνεται παραδεκτό ότι η μετακίνηση με δίκυκλα καλύπτει σήμερα

στην Αθήνα σημαντικό ποσοστό των μετακινήσεων, ενώ τα δίκυκλα εξυπηρετούν καλύτερα τις μικρές διαδρομές και καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο στο οδόστρωμα.

Οι θεσμοθετημένες θέσεις όπου επιτρέπεται η στάθμευση δικύκλων κρίνονται ανεπαρκείς με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε παράνομη στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους πεζούς. Συχνό φαινόμενο είναι επίσης να παρκάρουν παράλληλα με το κράσπεδο των πεζοδρομίων σε στενούς δρόμους δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος για τους πεζούς που θέλουν να διασχίσουν το οδόστρωμα.

Τέλος μηχανάκια στα πεζοδρόμια: Πού θα υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ;

Στον σχεδιασμό, οι νέες θέσεις δικύκλων δημιουργούνται υπό γωνία με το κράσπεδο ώστε να χωρούν περισσότερα. Περιλαμβάνονται οι οδοί:

Χρήστου Λαδά, από την Σταδίου έως την Πλατεία Καρύτση. Στην πλευρά των μονών αριθμών καταργούνται 10 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για να παρκάρουν δίκυκλα υπό γωνία προ το κράσπεδο.Αριστείδου, μεταξύ Ευρυπίδου και Σοφοκλέους. Στην δεξιά πλευρά του δρόμου καταργούνται 15 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.Εδουάρδου Λω, μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου. Καταργούνται πέντε θέσεις για οχήματα αριστερά στην πλευρά των μονών αριθμών.Καρύτση, μεταξύ Χρήστου Λαδά και Κολοκοτρώνη. Καταργούνται το σύνολο των 9 θέσεων στάθμευσης για αυτοκίνητα στην μία πλευρά του δρόμου.Βουλής, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως. Καταργούνται 5 θέσεις στάθμευσης μπροστά από τους αριθμούς 21, 23 και 25 της οδού Βουλής.Κολοκοτρώνη, μεταξύ Βουλής και Σταδίου. Χωροθετούνται 30 θέσεις δικύκλων υπό γωνία στο κράσπεδο.Ι.Παπαρρηγοπούλου, μεταξύ Σταδίου και Π.Π.Γερμανού. Καταργούνται 5 θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα στην αριστερη πλευρά ενώ στην δεξιά λειτουργούν 100 θέσεις δικύκλων.Π.Π.Γερμανού, μεταξύ Ι.Παπαρρηγοπούλου και Δραγατσανίου. Χωροθετούνται 45 θέσεις δικύκλων στην δεξιά πλευρά κατά την φορά κυκλοφορίας.Σαρρή, μεταξύ των οδών Λεωκορίου και Ωγύγου. Καταργούνται επτά θέσεις για οχήματα στην δεξιά πλευρά των μονών αριθμών.Ερμού, μεταξύ Λεωκορίου και Πλατείας Αγίων Ασωμάτων. Καταργούνται έξι θέσεις για οχήματα στην πλευρά των ζυγών αριθμών.

Στην αρχική εισήγηση περιλαμβάνονταν και 79 θέσεις για δίκυκλα σε διάφορα σημεία της οδού Νίκης που όμως αφαιρέθηκαν από το τελικό κείμενο προκειμένου να επανεξεταστούν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αν είσαι μηχανόβιος, εδώ θα βρεις τις απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις

Photo: Freepik

Το άρθρο Τέλος τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια | Έρχονται θέσεις πάρκινγκ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα