Τελικά το breakup sex είναι καλή ιδέα; Sex Therapists δίνουν την απάντηση!

19:11 30/7/2019 - Πηγή: iPop

Σ’ όλες τις ταινίες του hollywood (και ιδιαίτερα στις rom-com) βλέπουμε το ζευγάρι λίγο μετά τα δάκρυα του χωρισμού να κάνει το καλύτερο sex της σχέσης τους: το breakup sex για τους οποίους είναι καλή ιδέα… η καλύτερη θα έλεγα! Τελικά έχουν δίκιο; Το breakup sex είναι καλή ιδέα; Πρέπει να αποχαιρετήσεις την σχέση σου μ’ έναν καλό οργασμό;

Στις ταινίες βλέπουμε πως οι πρωταγωνιστές επιλέγουν να κάνουν σεξ για μία τελευταία φορά και μετά να αφήσουν τα πάντα πίσω στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό που δεν μας λέεν φυσικά είναι το ότι ένας χωρισμός μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκος και φυσικά το breakup sex να τον κάνει ακόμα πιο μπερδεμένο! Αν για παράδειγμα το ένα από τα δύο άτομα που ήταν στην σχέση είναι εκείνο που έχει μείνει πίσω μόνο του και χωρίς να θέλει αυτό τον χωρισμό θα μπορούσε να ελπίζει πώς το breakup sex θα ήταν η αφορμή για επανασύνδεση.

Ο Holly Richmond, πιστοποιημένος σεξουαλικός θεραπευτής στη Νέα Υόρκη, λέει ότι το σεξ του χωρισμού δεν θα σώσει τη σχέση και αν το κάνει, θα διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες.

Οπότε γιατί έχουμε αυτό το διακαεί πόθο για το breakup sex; Και τελικά είναι καλή ιδέα; Πριν βάλεις την τελεία στην σχέση σου πάνω στα τσαλακωμένα σεντόνια πρέπει να ακούσεις τι έχουν να πουν οι σεξολόγοι.

Γιατί θέλουμε να κάνουμε breakup sex;

Το breakup sex σημαίνει κάτι διαφορετικό για όλους. «Το να κάνεις σεξ για μία τελευταία φορά μπορεί να θεωρηθεί σαν τελευτάιος εορτασμός μίας σχέσης», λέει ο Richmond και προσθέτει:

Οι σχέσεις συνήθως τελειώνουν για συναισθηματικούς λόγους, όχι για σεξουαλικούς, έτσι είναι σαν αυτή η τελευταία σύνδεση να γιορτάζει κάτι που ήταν πραγματικά εκπληκτικό καθ’ όλο το διάστημα που ήταν ζευγάρι

Αν και οι δύο άνθρωποι κατανοήσουν γιατί δεν μπορούν να είναι μαζί και είναι άνετοι με τον χωρισμό (για παράδειγμα, μετακινούνται σε διαφορετικές πόλεις ή ο ένας θέλει να αποκτήσει παιδιά και ο άλλος όχι), το σεξ μπορεί να αφορά αποκλειστικά να συνδεθούν μια τελευταία φορά, λέει ο Richmond. «Είναι σαν να λένε μεταξύ τους το ζευγάρι πώς αυτό μεταξύ μας δεν πρόκειται να λειτουργήσει αλλά εγώ πραγματικά σ’ αγαπώ».

Από την άλλη πλευρά, εάν ο ένας από τους δύο δεν θέλει να τελειώσει η σχέση… «μπορεί να θέλει μέσω του σεξ να υπενθυμίσει στον άλλον πόσο ωραία περνάνε οι δύο τους και να τον βάλει σε σκέψεις για την απόφαση του χωρισμού» λέει ο Richmond εξηγώντας πώς το breakup sex είναι καλή ιδέα για να χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός πίεσης. Δεν είναι ίσως έκπληξη ότι μ’ αυτό τον τ΄ροπο η κατάσταση μπορεί να γίνει αρκετά μπερδεμένη.

Πώς μας επηρεάζει συναισθηματικά το breakup sex;

Αν το ένα άτομο εξακολουθεί να κρατιέται μέσα από μια σχέση, ενώ το άλλο άτομο είναι έτοιμο να πει «αντίο», το αποχαιρετιστήριο σεξ μπορεί να παρατείνει πραγματικά το συναισθηματικό rollercoaster για τον σύντροφο που δεν έχει ακόμη προχωρήσει ή έστω αποδεκτεί τον χωρισμό, λέει ο Richmond.

Σίγουρα, το σεξ μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλά προσωρινά, αλλά όταν τελειώσει και αναγκαστείς να τραβήξεις χωριστούς δρόμους με τον πρώην σου τότε θα είσαι πιο μπερδεμένη από ποτέ!  Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να αισθανθείς ντροπή ή ακόμα και ότι ο πρώην σε χρησιμοποίησε και φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός της εξίσωσης και όλο τον πόνο που θα νιώθουμε!

«Μπορεί να αισθάνεσαι καλά εκείνη τη στιγμή, αλλά πολλές φορές, αυτό το συναίσθημα δεν διαρκεί», λέει η Rachel Needle, PsyD, co-director του Modern Sex Therapy Institutes στο Palm Beach, Florida.

Το breakup sex είναι καλή ιδέα;

Για τους χωρισμούς που καταλήγουν σε μια πλήρη αμοιβαία κατανόηση, το σεξ μπορεί να είναι ένα «όμορφο, συνδεδεμένο τέλος», λέει ο Richmond, εξηγώντας ότι σε περιπτώσεις όπου αμφότεροι οι εταίροι έχουν πραγματικά δεχθεί τον χωρισμό (γνωρίζουμε ότι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά πραγματικά συμβαίνει!), Το breakup sexμπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Το «θέλω να σε κερδίσω πίσω σεξ», ωστόσο,  δεν είναι καλή ιδεά. Το να δέχεσαι έναν χωρισμό κάποιες φορές και να προσπαθήσεις να σβήσεις τον πόνο κάνοντας σεξ θα δυσκολέψει την διαδικασία

Το breakup sex δυστυχώς δεν πρόκειται να βάλει την τελεία στην σχέση σου που τόσο πολύ ποθείς. Το «κλείσιμο» έρχεται με το να αφήσεις την σχέση που είχες στο παρελθόν και να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Γιατί τα περισσότερα ζευγάρια το κάνουν;

Ο ψυχοθεραπευτής Dr. John D. Moore, εξηγεί πώς το breakup sex είναι μία πτυχή της διατεταγμένης διαδικασίας ενός χωρισμού. «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σχεσιακές καταρρεύσεις είναι ένα άμεσο γεγονός, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι,» λέει και συμπληρώνει: «Αντ ‘αυτού, ο χωρισμός είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης διαδικασίας.» Και η σεξουαλική επαφή για τελευταία φορά μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της απομάκρυνσης αυτού του προσώπου. Στην πραγματικότητα, ο Moore υποστηρίζει ότι μερικές φορές βοηθά τα ζευγάρια να βρίσκουν το κλείσιμο με έναν υγιή τρόπο.

Ο λόγος για τον οποίο το breakup sex είναι τόσο καύτο αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με τον πλευρικό τροχιακό φλοιό μας – το μέρος του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνο για τη λήψη λογικών αποφάσεων. Ο Moore εξηγεί ότι μετά από έναν χωρισμό, τα συναισθήματά μας είναι σε μια αυξημένη κατάσταση, η οποία οδηγεί σε μια έντονη συναισθηματική σύνδεση. Η ψυχοθεραπευτής  Kate Moyle εξηγεί ότι το breakup sex μας επιτρέπει να είμαστε πιο τολμηροί από όσο συνήθως θα είμασταν στο κρεβάτι.

Για πολλά ζευγάρια … μπορεί να τους επιτρέψει να αφήσουν τις αναστολές τους με κάποιο τρόπο, καθώς αποσυνδέονται συναισθηματικά από τον σύντροφό τους. Μερικές φορές μια μικρή απόσταση μπορεί να μας προάγει να είμαστε πιο σεξουαλικά διερευνητικοί ή περιπετειώδεις, καθώς δεν φοβόμαστε την αίσθηση απόρριψης τόσο έντονα

Ουσιαστικά, επειδή η σχέση έχει ήδη τελειώσει, μπορεί να μην αισθάνεσαι το ίδιο επίπεδο νευρικότητας ή πίεση για την εκτέλεση. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να κάνεις σεξ με όποιον τρόπο και για όσο σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ικανοποιημένη και συνδεδεμένη με τον άλλον.

Συνολικά, ο συναισθηματικός αντίκτυπος του breakup sex έχει να κάνει με το πώς τελείωσε η σχέση και πώς αισθάνονται και οι δύο εταίροι για το χωρισμό. Όταν γίνεται με έναν υγιεινό τρόπο, όπου και οι δύο άνθρωποι το βλέπουν ως μια τελευταία βούληση, το breakup sex μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αφήσεις τη σχέση σου. «Επειδή και οι δύο άνθρωποι αισθάνονται συνειδητά απελευθερωμένοι από τους περιορισμούς της σχέσης που υπήρχε κάποτε, μπορούν να δείξουν ένα απρόσκοπτο κομμάτι του εαυτού τους στην/στον πρώην τους που είναι μοναδικό και ανεξάρτητο», λέει ο Moore.

Διάβασε τα πιο περίεργα-αστεία πράγματα που έχουν ειπωθεί κατά τη διάρκεια του sex!

Τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν ειπωθεί πάνω στο σεξ

Το άρθρο Τελικά το breakup sex είναι καλή ιδέα; Sex Therapists δίνουν την απάντηση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
κγαντονας κρεβατι χνχχ
Τυχαία Θέματα