Τελικά ο σκύλος σου βλέπει όνειρα;

18:35 13/12/2016 - Πηγή: iPop

Το εάν τα σκυλάκια ονειρεύονται ή όχι δεν είναι γνωστό με επιστημονική βεβαιότητα, ωστόσο, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν βλέπουν όνειρα! Θα έχεις παρατηρήσει διάφορες ιδιαίτερες συμπεριφορές του σκύλου σου όσο κοιμάται: Έχει ψηλά τα πόδια, γρυλίζει, κλαψουρίζει.

Τι γνωρίζουμε, όμως, για τα σκυλιά και τα όνειρα;

Ερευνητές του ΜΙΤ είχαν επιχειρήσει πριν από μερικά χρόνια να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των ποντικιών όσο κοιμούνται κι όσο είναι ξύπνια. Αυτό που είχε διαπιστωθεί είναι ότι η δραστηριότητα του εγκεφάλου

που είναι υπεύθυνη για τις μνήμες λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όταν τα ποντίκια είναι ξύπνια και όταν κοιμούνται.

Μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη θεωρία και στους σκύλους;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι γίνεται! Η θεωρία λέει ότι αυτό που ισχύει στους ανθρώπους και τα ποντίκια, ισχύει και για τους σκύλους.

Είναι γνωστό ότι ο ιππόκαμπος, το τμήμα του εγκεφάλου που συλλέγει και αποθηκεύει μνήμες, είναι φτιαγμένος με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα θηλαστικά.

Συνεπώς, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όσο τα σκυλάκια κοιμούνται, επαναλαμβάνονται στο μυαλό τους μνήμες του παρελθόντος, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι θυμούνται προηγούμενες εμπειρίες τους στον ύπνο τους.

Έτσι, λοιπόν, η θεωρία και η επιστήμη λένε πως ναι, ο σκύλος σου βλέπει όνειρα!

Photo: Thinkstock

The post Τελικά ο σκύλος σου βλέπει όνειρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα