Τελικά ο Πούτιν δεν θα πάει στο Παρίσι- Γιατί ακύρωσε τον Ολάντ;

14:14 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Πόρτα στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, έριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψη του στην Πόλη του Φωτός.

Όπως αποκάλυψε πηγή της γαλλικής Προεδρίας «ο Πούτιν δεν θα έλθει στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα, αφού αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν μόνο για τη Συρία».

Η συγκεκριμένη πηγή της γαλλικής Προεδρίας αναφερόμενη στη συνάντηση των δύο ανδρών τόνισε:

«Υπήρξαν

επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και στο Ελιζέ το πρωί προκειμένου να προταθεί στον κ. Πούτιν να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας με θέμα τη Συρία, αλλά να αποκλεισθούν όλες οι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμμετάσχει ο πρόεδρος Ολάντ»,

Και εξήγησε, πως «η Ρωσία δήλωσε απλώς ότι επιθυμεί να αναβάλει την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου».

Τονίζουμε, πως Ρώσος ηγέτης είχε στο πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Γαλλία εγκαινιάσει έναν καινούριο ρωσικό ορθόδοξο καθεδρικό ναό, αλλά επίσης και να επισκεφθεί μια έκθεση ρωσικής τέχνης που φιλοξενείται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, κατά τη διάρκεια δηλώσεων ανέφερε «Γάλλοι διπλωμάτες εργάζονται προκειμένου να βρουν τρόπο ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να αρχίσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι».

The post Τελικά ο Πούτιν δεν θα πάει στο Παρίσι- Γιατί ακύρωσε τον Ολάντ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα