Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών εξετάζει η Κυβέρνηση

12:31 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών φέρεται να τάσσεται η Κυβέρνηση. Το εν λόγω ζήτημα τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, την περασμένη εβδομάδα.

Η «πυραμίδα» της Δικαιοσύνης εξετάζει τρόπος με τους οποίος θα μπορούσε το συγκεκριμένο ζήτημα να διευθετηθεί. Να θυμίσουμε,

βέβαια, πως το Σύνταγμα ορίζει ότι ανώτατη ηλικία συνταξιοδότησης είναι το 67ο έτος.

Να σημειωθεί, πως στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον Πρωθυπουργό το παρών εκτός από την Β. Θάνου έδωσαν και οι Νικ. Σακελλαρίου και Ανδρ. Θεοτοκάτος.

Τονίζουμε, πως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση της τον Ιούνιο λόγω ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Β. Θάνου κατά τη συζήτησή της με τον Αλέξης Τσίπρα προέταξε τη «λύση» της νομοθετικής ρύθμισης, με στόχο ο χρόνος να παραταθεί για ακόμη τρία χρόνια.

Σημειώνεται, πως ενημέρωση της Β. Θάνου στους δικαστές πάντως, δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς

Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό δεν είναι λίγοι οι εφέτες αλλά και οι πρόεδροι εφετών οι οποίοι ήταν παρόντες και εξέλαβαν την ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση ως αντίθετη στις επιταγές του Συντάγματος, τονίζοντας πως «επί της ουσίας θα ικανοποιεί την υπάρχουσα δικαστική ηγεσία».

The post Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών εξετάζει η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα