Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τι θα πληρώσουμε;

11:31 16/9/2019 - Πηγή: iPop

Έφτασε κι αυτή η εποχή του χρόνου που πρέπει να μιλήσουμε για… υποχρεώσεις! Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 ήδη τριγυρνούν στο μυαλό μας!

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 πρέπει να καταβληθούν μέχρις τις 31 Δεκεμβρίου και προς το παρόν αυτή η ημερομηνία φαντάζει μακρινή. Πόσα

θα πληρώσουμε; Κι αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε; Σύμφωνα με τα Νέα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν τα ίδια τέλη όπως και το 2019.

Αν δεν επιθυμώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας 2020;

Αν δεν επιθυμείς ή δεν μπορείς να πληρώσεις τα τέλη τότε πρέπει να καταθέσεις τις πινακίδες στην Εφορία και να θέσεις το όχημα σε καθεστώς ακινησίας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, με πρόστιμο ισόποσο των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ ή με 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων στην Εφορία

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Αν αποφασίσεις να δηλώσεις ακινησία και να μην πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα πρέπει να καταθέσεις τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτουΠινακίδεςΦωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧΑπόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτουςΥπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώροΑστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτηςΥπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.Πόσο θα μας έρθει ο λογαριασμός;;

Όπως αναφέρουν τα Νέα, τα τέλη διαφοροποιούνται ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας αλλά και τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας του 2020, που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, διαμορφώνονται ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας ως εξής:

Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Η εξόφληση των τελών θα γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Μηνιαία τέλη κυκλοφορίας | Από πότε ισχύει;

Το άρθρο Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τι θα πληρώσουμε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα