Τεχνική βλάβη το πιθανότερο σενάριο για την συντριβή του Τουπόλεφ- Ανασύρθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

15:10 28/12/2016 - Πηγή: iPop

Τεχνική βλάβη είναι το πιθανότερο σενάριο για την συντριβή του Τουπόλεφ σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα που αναλύθηκαν απ’ το πρώτο μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί απ’ τον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση της συντριβής

«Ο δεύτερος καταγραφέας του Τουπόλεφ Tu-154 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σήμερα το πρωί», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ρωστικός στρατός.

Η ανάσυρση του δεύτερου μαύρου κουτιού γεννάει ελπίδες ότι θα γίνει δυνατός ο προσδιορισμός της ακριβούς αιτίας της πτώσης του Τουπόλεφ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές απ’ τον ρωσικό στρατό, 15 σοροί αλλά και 200 ανθρώπινα μέλη φέρεται να έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής. Τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν μεταφερθεί στη Μόσχα για ταυτοποίηση.

«Από την έναρξη των επιχειρήσεων έρευνας, 12 μεγάλα κομμάτια και 1.547 μικρά συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τι δείχνοτυν τα δεδομένα απ’την ανάλυση του πρώτου μαύρου κουτιού;

Το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται πηγή που πρόσκειται στις έρευνες, μετέδωσε πως τα πρώτα ευρήματα από τον καταγραφέα πτήσης αναφέρουν πως υπήρχε πρόβλημα στα πτερύγια, αλλά και επισημαίνει επίσης πως πραγματοποιήθηκαν εσφαλμένες ενέργειες από τον πιλότο κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Το Life News απ’ την πλευρά του μετέδωσε ότι το πρόβλημα στα πτερύγια είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάσουν τον έλεγχο διότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε «κρίσιμη γωνία».

Οι τελευταίες λέξεις του πληρώματος φέρεται να είναι: «Τα πτερύγια, διάβολε…!»

Photo: EPA

The post Τεχνική βλάβη το πιθανότερο σενάριο για την συντριβή του Τουπόλεφ- Ανασύρθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα