«Ταξικά μεροληπτικό προς όφελος των φτωχών το νέο ασφαλιστικό»

09:53 10/1/2016 - Πηγή: iPop

Ταξικά μεροληπτικό προς όφελος των φτωχών, χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος το νέο ασφαλιστικό σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων, με εισοδήματα 1.200 και άνω, θα υποστούν κάποιες μειώσεις.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως:

«Θα υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις στα μεσαία και μεγάλα εισοδήματα. Σε ορισμένα Ταμεία, όπως στο ΤΕΒΕ, ίσως μεγαλύτερες. Απκλίσεις μπορεί να περιμένει κανείς και στα λεγόμενα «ευγενή»

ταμεία. Με τον μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς, όμως, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε τα σημεία σύγκρουσης με τους δανειστές, όπως είναι τα εισοδηματικά κριτήρια στην εθνική σύνταξη και η επιλογή αναδιανομής.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ότι για τον ίδιο και οι 153 βουλευτές της Κυβέρνησης θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζοντας ότι προτίθεται να κάνει αλλαγές για να επιτευχθεί αυτό.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε πως σε γενικές γραμμές το ασφαλιστικό έχει γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μία δύσκολη μεταρρύθμιση, καθώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Όσον αφορά τα μπλοκάκια, σημείωσε πως «είμαστε σε επικοινωνία με τους ελεύθερους επαγγελματίες για να δούμε τι μπορεί να γίνει με τις εισφορές», ενώ τέλος, τόνισε πως το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στη Βουλή με την κανονική διαδικασία, και όχι του κατεπείγοντος.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post «Ταξικά μεροληπτικό προς όφελος των φτωχών το νέο ασφαλιστικό» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα