Οδηγίες Χουλιαράκη προς ναυτιλομένους

00:42 10/1/2016 - Πηγή: iPop

Εγκύκλιο με οδηγίες για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου απέστειλε σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Με το νέο μισθολόγιο αποσυνδέεται το βαθμολογικό από το μισθολογικό καθεστώς ενώ προβλέπονται 13 κλιμάκια για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) και 19 για τους υπαλλήλους τεχνολογικής (ΤΕ) και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

(ΠΕ).

Στις δύο πρώτες κατηγορίες η αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου θα πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και στις δύο τελευταίες κάθε διετία.

Το νέο σύστημα θα φέρει μικρές αυξήσεις στο βασικό μισθό από 9 έως 110 ευρώ για 350 χιλιάδες από τους συνολικά 567 χιλιάδες υπαλλήλους και θα χορηγηθεί σταδιακά σε διάστημα τεσσάρων ετών, 25% κάθε 1η Ιανουαρίου αρχής γενομένης από την 1/1/2016.

Οι εισαγωγικοί μισθοί παραμένουν ίδιοι.

Το νέο μισθολόγιο θα επιφέρει ονομαστική μείωση αποδοχών για το 45% των υπαλλήλων, ωστόσο θα διατηρήσουν τους μισθούς τους, καθώς θα λαμβάνουν το υπολειπόμενο ποσό ως προσωπική διαφορά, η οποία θα συμψηφίζεται με μελλοντική αύξηση του βασικού τους μισθού.

The post Οδηγίες Χουλιαράκη προς ναυτιλομένους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα