Ταξίδι: Αυτό το είδος έρωτα που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο…

08:30 16/11/2020 - Πηγή: iPop

Αν ξέρεις πραγματικά να ταξιδεύεις, τότε σίγουρα ξέρεις πως το ταξίδι είναι έρωτας, ναι είναι και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό. Κι αν θες τη γνώμη μου, είναι υπέροχο να είσαι ερωτευμένος με τα ταξίδια!

Όταν ταξιδεύεις, ζεις, δεν επιβιώνεις απλά. Αν έχεις υπάρξει κι εσύ ταξιδιώτης, αληθινός ταξιδιώτης κι όχι απλά τουρίστας, τότε σίγουρα έχεις νιώσει αυτό το συναίσθημα. Όταν ταξιδεύεις, όλο σου το είναι ζει μόνο γι’ αυτό. Δεν σε νοιάζει καν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο εκείνη τη στιγμή, γιατί αυτό που ζεις είναι μοναδικό.

Ένα ταξίδι που αύριο μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να το κάνεις. Μια στιγμή είναι αρκετή για να σου κόψει την ανάσα και να σε κάνει να μαγευτείς από την ομορφιά ενός τόπου.

Pexels

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι εθισμένος στα ταξίδια!

Το ταξίδι δεν μετριέται σε ώρες, μέρες, εβδομάδες διάρκειας ή απόσταση, αλλά σε αναμνήσεις κι εμπειρίες. Όσο περισσότερες είναι οι αναμνήσεις σου, τόσο περισσότερο και πιο μακριά έχεις ταξιδέψει. Αυτό σου μένει μετά και αυτό έχει και αξία, αυτό που ζεις και έχεις μετά να θυμάσαι. Ούτε οι φωτογραφίες, ούτε τα αναμνηστικά, ούτε οι ώρες που πέρασες στο τρένο ή το αεροπλάνο.

Αυτό που μόνο λίγοι καταλαβαίνουν είναι πως κάθε ταξίδι είναι μια νέα εμπειρία. Δεν έχει σημασία αν θα πας στην αγαπημένη σου πόλη, όπου κι αν πας, αν είσαι αληθινός ταξιδιώτης, θα περάσεις εξίσου υπέροχα.

Κι όπως είπα και νωρίτερα, το ταξίδι είναι έρωτας, ένα είδος έρωτα διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτή η στιγμή που η καρδιά σου θα χτυπήσει δυνατά μόλις το αεροπλάνο ακουμπήσει τις ρόδες του στο έδαφος και θα συνειδητοποιήσεις ότι έφτασες στον προορισμό σου, η στιγμή που θα ανατριχιάσεις μπροστά στη θέα του ψηλότερου ναού του κόσμου, η στιγμή που θα σου κοπεί η ανάσα βλέποντας την πόλη που έχεις επισκεφτεί από ψηλά, η στιγμή που το μόνο που θα σε νοιάζει είναι να μην τελειώσει η μέρα, ώστε να δεις όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορείς, ακόμα κι αν τα πόδια σου δεν αντέχουν άλλο περπάτημα και ορθοστασία.

Unsplash/ colton strickland

Και στην τελική αυτό αξίζει. Αν είναι να πας ένα ταξίδι μόνο και μόνο για να πας για καφέ, καλύτερα να μην το κανονίσεις καν αυτό το ταξίδι, δεν έχει νόημα.

Όταν ταξιδεύεις ζεις, ζεις πραγματικά κι αν το έχεις νιώσει αυτό το συναίσθημα έστω και μία φορά, τότε είσαι ένας αληθινός ταξιδιώτης και καταλαβαίνεις τι πάει να πει ότι το ταξίδι είναι έρωτας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ταξίδι: Αυτό το είδος έρωτα που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο… εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
Ταξίδι, Αυτό,taxidi, afto