Η φωτογραφική συλλογή του Vogue Italia στο τεύχος Νοεμβρίου που έρχεται να γκρεμίσει τα στερεότυπα

16:31 15/11/2020 - Πηγή: iPop

Για το τεύχος Νοεμβρίου του Vogue Italia επιλέχθηκε μία φωτογραφική συλλογή από ένα χαρτοφυλάκιο του Photo Voguers που χρησιμοποιούν εικόνες για να αναλύσουν τα στερεότυπα και τα ταμπού.

Τα στερεότυπα και τα ταμπού του γυναικείου σώματος

Στην φωτογραφία που ανάρτησε στον λογαριασμό στο Instagram το Vogue Italia είναι μία γυναίκα ξαπλωμένη, φωτογραφία από την φωτογραφική συλλογή της ImogenFreeland. Στη λεζάντα

της φωτογραφίας αναγράφονται τα λόγια του φωτογράφου:

Αυτή η εικόνα είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς πορτρέτων που γιορτάζονται για την ποικιλομορφία του σώματος και την αγάπη του εαυτού. Είναι μια απάντηση σε ένα πολιτισμικά απαίσιο βλέμμα γεμάτο με παραμόρφωση μη ρεαλιστικών και μη αντιπροσωπευτικών προτύπων ομορφιάς. Ως φωτογράφος πιστεύω ότι είναι δική μου ευθύνη να βοηθήσω στην καλλιέργεια ενός πιο υγιούς και χωρίς αποκλεισμούς τρόπου εμφάνισης και όρασης. Με ενδιαφέρει να αγκαλιάσω αυτό που η κοινωνία έχει αντιληφθεί ως ατέλειες και να τις φωτογραφίσω από μια στοργική προοπτική. Πιστεύω ότι η αληθινή ομορφιά έγκειται στις μοναδικές ιδιοτροπίες που μας κάνουν ιδιώτες

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia)

Στον λογαριασμό ImogenFreeland ανέβηκε η ίδια φωτογραφία μόνο που η λεζάντα ήταν ελαφρώς διαφορετική καθώς σχολιάστηκε έντονα το γεγονός ότι ο λογαριασμός δέχτηκε έντονα αρνητικά μηνύματα και σχόλια.

Σε γενικές γραμμές, αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων που έχω μια τόσο απίστευτα θετική και υποστηρικτική παρακολούθηση στο Instagram που επιδιώκει να ανυψώσει ο ένας τον άλλον και να προκαλέσει τα ανθυγιεινά στερεότυπα, αλλά προκύπτουν κάθε τόσο συχνά ανεπιθύμητα σχόλια που επιδιώκουν μόνο τη ζημιά και την απομόνωση.
Χθες, όταν κοινοποιήθηκε αυτή η εικόνα στο @vogueitalia – λάβαμε μερικά εξαιρετικά σκληρά και αναίσθητα (για να πούμε το λιγότερο) σχόλια που η Sophie έχει δεχθεί στο λογαριασμό της σήμερα.
Χρειάζεται μεγάλη εμπιστοσύνη για να φωτογραφηθείς και ευθύνη για να φωτογραφήσεις κάποιον.
Χρειάζεται ακόμη περισσότερη τόλμη για να φωτογραφηθείς γυμνός και να μοιραστείς ένα κομμάτι του εαυτού σου και του ταξιδιού σου με τον κόσμο. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα να σε βλέπουν και να βλέπεις τον εαυτό σου τόσο όμορφο και να έχεις τον χώρο που ζεις. Όταν λέτε ότι δεν πρέπει να εμφανίζεται μια εικόνα κάποιου, λέτε ότι αυτό το άτομο δεν αξίζει να φανεί.
Είμαι τόσο τυχερός, ευγνώμων και εμπνευσμένος καθημερινά να φωτογραφίζω ανθρώπους με όλη τους την αυθεντικότητα – αψηφώντας αυτά τα στενά μυαλά και ανθυγιεινά στερεότυπα.
Ήταν τόσο μεγάλη τιμή να συμμετέχω στην καταγραφή του ταξιδιού της Σόφι. Ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος που την έχει και έχει και όλη τη δουλειά που κάνει ως φωτογράφος.

View this post on Instagram

A post shared by Imogen freeland (@imogenfreeland)

Τα στερεότυπα και τα ταμπού του γυναικείου σώματος είναι πολλά και είναι αυτά τα οποία θα προκληθούν μέσα από το τεύχος του περιοδικού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η φωτογραφική συλλογή του Vogue Italia στο τεύχος Νοεμβρίου που έρχεται να γκρεμίσει τα στερεότυπα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Vogue Italia, Νοεμβρίου,Vogue Italia, noemvriou