Τάμτα: «Η Πάολα έχει μεγάλη απήχηση στους γκέι!».

09:32 10/4/2014 - Πηγή: iPop

Η ποπ, οι γκέι, η μόδα, η Πάολα και η Τάμτα! Αυτά και άλλα πολλά από την τραγουδίστρια που αυτή την εποχή, πέρα από την καριέρα της στην Ελλάδα, επέστρεψε στην πατρίδας της, τη Γεωργία, ως κριτής του X-Factor! Ξεκινάμε, λοιπόν, από την ποπ!

«Από μικρή θαύμαζα τον Μichael Jackson. Για μένα, ήταν, είναι και θα είναι ο βασιλιάς της ποπ.

Μου άσκησε μεγάλη επιρροή. Ειδικά στην εφηβεία μου. Ίσως γι αυτό να αγάπησα στην πορεία την ποπ μουσική.

Μετά από το Super Idol, στην αρχή της καλλιτεχνικής μου πορείας, η ποπ ήταν μονόδρομος. Οι επιλογές που είχα ήταν τρεις. Ή θα γινόμουν λαϊκή τραγουδίστρια, ή έντεχνη, ή ποπ.

Τα πρώτα δύο δεν τα σκέφτηκα καν. Δεν μπορούσα να τα υπηρετήσω για ευνόητους λόγους.

Ποπ καλλιτέχνες που θαυμάζω; Noμίζω πως η προίκα μας είναι όλοι οι παλιοί. Σίγουρα θαυμάζω -τόσο μουσικά, όσο και στυλιστικά- την Cher, τη Μadonna, τον Stevie Wonder, τους Queen (παρόλο που κάποιοι τους θεωρούν καθαρόαιμους ροκ , εγώ πιστεύω ότι έχουν ποπ επιρροές) και τον David Bowie.

Όλοι οι καινούριοι καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από τους παραπάνω. Ο Bruno Μars για παράδειγμα είναι ο δεύτερος Michael Jackson και η Lady Gaga έχει επηρεαστεί τόσο από την Madonna όσο και από το David Bowie.

Το ποπ πια είναι ένα ωραίο παραμύθι. Λίγο φώτα, λίγο στρας, λίγο λάμψη και πολλοί τόνοι γκλίτερ. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα το καλό τραγούδι και όλοι πηγαίνουν να πατήσουν πάνω στην εμφάνιση. Παλαιότερα τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά.

Το ποπ βασίζεται πάρα πολύ με την εικόνα, βέβαια. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μεγάλη εξαίρεση είναι, για παράδειγμα, η Adele. Αν μπορείς να κάνεις ποπ με παραπανίσια κιλά; Μα φυσικά! Η Beth Dido τι κάνει δηλαδή; Είναι τεράστιο fashion icon ακόμα και με παραπανίσια κιλά. Νομίζω ότι τέτοιου είδους στερεότυπα έχουν καταρριφθεί προπολλού.

Δεν μου άρεσε στιλιστικά αυτό που έκανε η Miley Cyrus. Απ’ό,τι φάνηκε, βέβαια, ήταν η καλύτερη στρατηγική που θα μπορούσε να κάνει. Μέσα σε μία νύχτα έγινε super star. Μέχρι να γδυθεί, την ήξεραν ως το κορίτσι της παιδικής σειράς του Disney Channel. Πλέον, κάνει τις καμπάνιες ρούχων των μεγαλύτερων οίκων μόδας..

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα, είναι γιατί κράζουν τόσο άσχημα την Miley Cyrus για τις επιλογές της. Και ειδικά οι fans της Madonna. Και η Madonna παραήταν προκλητική για την εποχή της!

Για μένα το στιλιστικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Σχεδόν απαραίτητο. Είναι εκείνο το οποίο μου έδωσε, ειδικά στο ξεκίνημά μου, την ώθηση που χρειαζόμουν.

Το ποπ τραγούδι σηκώνει το ελαφρύ ντύσιμο. Σίγουρα δεν θα μπορέσει με την ίδια ευκολία να δείξει δέρμα μία έντεχνη τραγουδίστρια. Δεν της το επιτρέπει και το ρεπερτόριό της. Σίγουρα οι extreme εμφανίσεις αρέσουν πιο πολύ στον κόσμο. Μπορεί να ντυθώ 9 φορές μανταμίστικα και μία πιο extreme και όλοι θα έχουν να λένε για την extreme εμφάνιση!

Δεν ξέρω γιατί οι ποπ καλλιτέχνες κάνουν τόσο μεγάλο γκελ στο gay κοινό. Νομίζω έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε καλλιτέχνη. Στην Ελλάδα μεγάλη επιρροή στο gay κοινό έχουν και μεγάλες λαϊκές τραγουδίστριες. Οι gay θαυμάζουν ιδιαίτερα τις λαϊκές ντίβες. Πάρε για παράδειγμα την απήχηση της Πάολα στους ομοφυλόφιλους!

Στο εξωτερικό βέβαια τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι ποπ καλλιτέχνες μονοπωλούν το ενδιαφέρον του gay κοινού. Ίσως επειδή τραγουδούν πιο easy going κομμάτια. Πιο χαρούμενα. Ταυτίζονται και λίγο με την εικόνα και την θηλυκότητα που έχουν οι τραγουδίστριες».

Tip!

Mόλις τελείωσε τις live εμφανίσεις της με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη και ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περιοδεία της.

Παράλληλα, είναι μία από τους τέσσερις κριτές στο Γεωργιανό X-Factor.

The post Τάμτα: «Η Πάολα έχει μεγάλη απήχηση στους γκέι!». appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα