Ταϊβάν: Βρήκαν κονσέρβες στους τοίχους κτιρίου που κατέρρευσε -Ψάχνουν ακόμα επιζώντες

22:35 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Κονσέρβες στους τοίχους κτιρίου που κατέρρευσε βρήκαν οι διασώστες, ενώ οι αρχές υπόσχονται ότι θα ξεκινήσει έρευνα επί του θέματος. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 120 άνθρωποι αγνοούνται μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Tainan, στην Ταϊβάν.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την πτώση ενός κτιρίου καθώς φωτογραφίες δείχνουν κονσέρβες μέσα στους τοίχους.

Οι διασώστες βρήκαν τις κονσέρβες –οι οποίες φαίνεται πως έχουν χρησιμοποιηθεί

ως συμπληρώματα στα δοκάρια- κατά την διάρκεια της προσπάθειας να σώσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊβάν και άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την κατάρρευση του κτιρίου όταν τελειώσει η επιχείρηση διάσωσης. Ο δήμαρχος της πόλης, Lai Ching-te, είπε ότι θα ζητήσει και εκείνος να διερευνηθεί η υπόθεση.

Μηχανικός που μίλησε στο CAN, εξήγησε πως η χρήση τέτοιων μεταλλικών δοχείων “για τέτοιους λόγους στην κατασκευή κτιρίων, δεν απαγορευόταν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1999, περίοδος όπου ξεκίνησε η χρήση φελιζόλ και ξύλινων δοκαριών για τέτοιους σκοπούς”.

Το συγκεκριμένο κτίριο, είναι ένα από τα 11 που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό, αλλά είναι το μοναδικό πολυώροφο που κατέρρευσε τελείως.

Photo:cnn

The post Ταϊβάν: Βρήκαν κονσέρβες στους τοίχους κτιρίου που κατέρρευσε -Ψάχνουν ακόμα επιζώντες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταϊβάν, Βρήκαν, -Ψάχνουν,taivan, vrikan, -psachnoun