Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

09:18 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην ταυτοποίηση του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, όπως έγινε γνωστό απ’ τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. «Ο άνθρωπος που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ταυτοποιήθηκε», είπε συγκεκριμένα ο κ.Τσαβούσογλου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

#LIVE Turkish Foreign Minister Çavuşoğlu says Istanbul night

club attacker identified pic.twitter.com/Ecrag8n8GJ

CNN Türk ENG (@CNNTURK_ENG) January 4, 2017

Νωρίτερα, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως έγιναν πέντε συλλήψεις υπόπτων του ISIS, οι οποίοι φέρεται να σχετίζονται με την αιματηρή επίθεση στο club Reina την Πρωτοχρονιά που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους. Οι συλλήψεις έγιναν στην Σμύρνη.

Συνολικά 20 άτομα έχουν συλληφθεί στα πλαίσια των ερευνών για την επίθεση.

Αναμένουμε μέσα στις επόμενες ώρες να γίνουν περισσότερα στοιχεία γνωστά σχετικά με την ταυτότητα του δράστη, ο οποίος «διέθετε στρατιωτική εκπαίδευση. Ενδέχεται να πολέμησε στη Συρία στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα ένα διαβατήριο που φερόταν ν’ ανήκει στον δράστη, όμως, μερικές ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως ο κάτοχος του διαβατηρίου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση.

Ο μακελάρης πέρασε με την οικογένειά του νόμιμα απ’ τη Συρία στην Τουρκία για να μην εγείρει υποψίες κι έτσι κατάφερε να οργανώσει την επίθεση χωρίς να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.

Photo: AP: Emrah Gurel

The post Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα