Τα βλέμματα στραμμένα στην ονομαστική ψηφορορία για το επίδομα και το «πάγωμα» του ΦΠΑ

10:18 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Κάθε μέσο που διαθέτει επιστρατεύει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ζήτησε να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και το «πάγωμα» του ΦΠΑ

στα νησιά.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα εστιάζει στο εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Θυμίζουμε, πως την Τετάρτη ο ESM πήρε την απόφαση να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους προτάσσοντας ως δικαιολογία τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση κυβερνητικών πηγών στην απόφαση του ESM. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν «δεν τίθεται θέμα απόρριψης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού».

Την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

Με τις κατάλληλες εξηγήσεις όλοι θα καταλάβουν πως η ενίσχυση των συνταξιούχων είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου

Τι αποσκοπεί με την ονομαστική ψηφοφορία ο Πρωθυπουργός;

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να προσπαθεί να εξασφαλίσει όσο πιο μεγάλη σύνεση μπορεί για να μπορέσει να πάει στους δανειστές με πάνω από 200 ψήφους και τους τονίσει, πως το επίδομα για τους συνταξιούχους αποτελεί διακομματική απαίτηση.

Τι θα κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Αν και αρχικά κριτική στην Κυβέρνηση δήλωσαν πως τελικά θα υπερψηφίσουν την τροπολογία που αφορά την άμεση χορήγηση κοινωνικού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου;

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης η Θεανώ Φωτίου απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το μέτρο υπέρ των συνταξιούχων.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως τα χρήματα θα δοθούν τονίζοντας « η Κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, παρά την προσπάθεια δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της».

Διαβάστε επίσης:

Με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους

The post Τα βλέμματα στραμμένα στην ονομαστική ψηφορορία για το επίδομα και το «πάγωμα» του ΦΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα