«Αλαλούμ» στην Ευρώπη για το ελληνικό πρόγραμμα

08:04 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Αλαλούμ φέρεται να έχει προκαλέσει στην Ευρώπη το ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα ανησυχεί για το τι θα συμβεί, καθώς η ο ESM αποφάσισε να προβεί σε αναστολή της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου και πραγματοποιεί συναντήσεις αναζητώντας

συμμάχους.

Να θυμίσουμε, πως η εν λόγω απόφαση από τον ESM ελήφθη λόγω των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα.

Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση;

Κυβερνητικές πηγές από την Τετάρτη που έσκασε σαν βόμβα η απόφαση του ESM έσπευσαν να ξεκαθαρίζουν, πως δεν τίθεται θέμα απόρριψης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές ο Αλέξης Τσίπρας «δεν προχώρησε σε καμία απόφαση που να είναι μη συμβατή με την συμφωνία» ενώ τόνισαν πως «θα δοθούν τους εταίρους όποιες διευκρινίσεις ζητηθούν».

Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός:

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες και την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με τον
Μάρτιν Σουλτς, ενώ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής θα δει και τον Μάρκ Ρούτε.

Μέσα στην ημέρα ο Πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Φρανσουά Ολάντ και οι δύο τους θα θέσουν επί τάπητος της πορεία της αξιολόγησης και τα αγκάθια της.

Αναμονή για τη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών αναμένεται η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο όπου θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πως θα διερευνητικό χαρακτήρα αναφορικά με το πως βλέπει η κάθε πλευρά την πορεία της αξιολόγησης.

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μετά θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάρια το παρών θα δώσουν οι Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως επίσης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και Τάκης Παυλόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Εμπλοκή για τα μέτρα για το χρέος – Η στάση της Ελληνικής πλευράς

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post «Αλαλούμ» στην Ευρώπη για το ελληνικό πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα