Τα βλέμματα στραμμένα στην επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Αθήνα

08:54 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Το βλέμματα είναι στραμμένα στην επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί που πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα, διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Πιερ Μοσκοβισί στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ νωρίτερα θα συνομιλήσει με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις 15:00.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μετά το τετ-α-τετ του με τον Πρωθυπουργό θα συναντηθεί στις 18:15 με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και

το βράδυ θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Τhe Greek Economy Conference» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Την Τρίτη, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων αναμένεται να συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του ΣΕΒ και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15). Ενώ στις 11:15 Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε..

Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα κλείσει με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Θυμίζουμε, πως ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στο Έθνος της Κυριακής, επισήμανε πως τάζεται υπέρ της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους άμεσα.

Χαρακτηριστικά είπε: «Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup» και παράλληλα πρόσθεσε: «Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων -με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν».

The post Τα βλέμματα στραμμένα στην επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα