Νικητής των προκριματικών της κεντροδεξιάς ο Φιγιόν

08:06 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, κέρδισε το βράδυ της Κυριακής χρίσμα της κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές του 2017, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα και με βάση το ποσοστό των 4/5 των εκλογικών τμημάτων, ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 67%. Αυτό πρακτικά σημαίνει

ότι συντηρητικός πολιτικός είναι πολύ πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με τη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Οι πρώτες δηλώσεις του Φιγιόν:

Λίγο μετά την επικράτηση του ο Φρανσουά Φιγιόν προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες τόνισε «Για να πετύχω στο μέλλον έχω την ανάγκη όλων σας» και δήλωσε «Η νίκη μου στις προκριματικές εκλογές αποτέλεσε νίκη πεποιθήσεων».

Παράλληλα, ο 62χρονος νικητής των προκριματικών της κεντροδεξιάς σημείωσε:

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που ορθώνεται για να εργασθεί για το μέλλον του και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να φθάσουμε μακριά το 2017. Μια ελπίδα γεννήθηκε σήμερα, η φιλοδοξία μου είναι να την μεγαλώσω για τη Γαλλία και για τη Δημοκρατία. Η Γαλλία δεν μπορεί να ανεχτεί την υποβάθμισή της. Θέλει αλήθεια και δράση

Ενώ συμπλήρωσε πως τις ώρες έχει «μια ιδιαίτερη σκέψη για τον Σαρκοζί» και έστειλε μήνυμα «φιλίας, εκτίμησης και σεβασμού» προς τον Αλέν Ζιπέ.

Σε δηλώσεις προέβη και ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος ηττήθηκε αλλά είπε:

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Φρανσουά Φιγιόν για τη νίκη που πέτυχε σήμερα και του εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη πολιτική μάχη που θα δώσει».

Τα διεθνή Μέσα σχολιάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και συγκεκριμένα το πρακτορείο, Reuters, τονίζει, πως τα βλέμματα πλέον στρέφονται στους Σοσιαλιστές με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Όπως εξηγεί «Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας».

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν, πως ούτε ο νυν πρόεδρος ούτε κάποιος άλλος υποψήφιος της Αριστεράς θα καταφέρουν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον επόμενο Μάιο. Έτσι, επισημαίνουν, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μονομαχία του Φιγιόν με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Μήνυμα στήριξης από τον Κ. Μητσοτάκη:

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Φιγιόν που έλαβε το προεδρικό χρίσμα της κεντροδεξιάς ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε:

Συγχαρητήρια στον Francois Fillon για τη μεγάλη του νίκη σήμερα!! Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού και ότι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια

Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα!Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και οτι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) November 27, 2016

Διαβάστε επίσης:

Εξελίξεις στη Γαλλία από την επικράτηση του Φιγιόν

photo:REUTERS

The post Νικητής των προκριματικών της κεντροδεξιάς ο Φιγιόν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα