Τα στοιχεία του δράστη στο Λούβρο – Άγνωστα τα κίνητρα

21:10 4/2/2017 - Πηγή: iPop

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη στο Λούβρο , ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Όλο και περισσότερα στοιχεία του δράστη έρχονται στην επιφάνεια.

Μία φωτογραφία η οποία φέρεται ότι απεικονίζει τον δράστη στο Λούβρο δημοσιοποίησε το βρετανικό δίκτυο Sky News. Η αυθεντικότητά της φωτογραφίας δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

Αν και οι γαλλικές Αρχές έχουν αποφύγει αν κατονομάσουν επισήμως τον δράστη, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας που επικαλούνται τα πρακτορεία Reuters

και Associated Press ο 29χρονος δράστης ονομάζεται Αμπντάλα Ρέντα αλ-Χαμάμι.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη στο Λούβρο αλλά και η ακριβής ταυτότητά του αναζητούνται απ’ τις γαλλικές Αρχές.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Παρισιού, στόχος των ερευνών είναι «να προσδιοριστούν τα κίνητρα του δράστη και να αποκαλύψουν αν έδρασε μόνος και αυτοβούλως ή κατόπιν οδηγιών».

Ο Francois Hollande μίλησε για μια «πράξη με τρομοκρατικό χαρακτήρα».

Έως τώρα πάντως δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να καταδεικνύουν πως συνδέεται με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, εγκληματική δραστηριότητα, ή πολιτικό ακτιβισμό, σύμφωνα με τις πηγές του AP. Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολάν δήλωσε χθες πως ο 29χρονος φαίνεται να μπήκε νόμιμα στη Γαλλία με τουριστική βίζα στις 26 Ιανουαρίου, προερχόμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στη συνέχεια αγόρασε δύο μασέτες από κατάστημα στρατιωτικών ειδών στο Παρίσι, ενώ δαπάνησε 1.700 ευρώ για ολιγοήμερη διαμονή σε διαμέρισμα του μεγαλοαστικού 8ου διαμερίσματος της πόλης, κοντά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων.

The post Τα στοιχεία του δράστη στο Λούβρο – Άγνωστα τα κίνητρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα