Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας

18:35 4/2/2017 - Πηγή: iPop

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας και παραμένουν στα μπλόκα έπειτα από την μη συμμετοχή τους στην απογευματινή συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα.

Aγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα τους και θα σκληρύνουν τη στάση τους εάν κριθεί αναγκαίο.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων

στη σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε ότι η παραμονή τους στον πρωτογενή τομέα δεν είναι «απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη» και στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν νέο κάλεσμα στην κυβέρνηση και τα αρμόδια στελέχη της να μελετήσουν και να τους γνωστοποιήσουν νέες προτάσεις και μέτρα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη γη, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγρότης Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης.

συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε επαφή με άλλα 13 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και εντός των επόμενων ημερών περιμένουμε οι εκπρόσωποί τους να μας γνωστοποιήσουν με σαφήνεια εάν συμπλέουν με το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε καταρτίσει

Να θυμίσουμε πως με έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε συνάντηση με στελέχη των υπουργείων, Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, εστιάζοντας σε τρία σημεία: το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο πλαίσιο αυτό, κλειστή θα συνεχίσει να παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται δε και ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία)

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο

Νωρίτερα, αγρότες με τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και είχαν παραταχθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Λίγο πριν από τις 13:30, αγρότες από τα μπλόκα στα διόδια των Μαλγάρων και τον κόμβο της Κουλούρας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας παρέταξαν τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματά τους μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Γάλα στο οδόστρωμα έριξαν οι κτηνοτρόφοι

Οι κτηνοτρόφοι στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου έριξαν γάλα στο οδόστρωμα και πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, ενώ έκαψαν και μπάλες άχυρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής, αλλά και για τα ζητήματα των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία το προηγούμενο διάστημα.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων τους, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα