Τα πήραν στον τάφο τους: Ασυνήθιστα αντικείμενα που συνόδεψαν celebrities στο ταξίδι τους στον άλλο κόσμο

12:25 25/10/2022 - Πηγή: iPop

Κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι μας συμβαίνει αφού πεθάνουμε, ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να φύγουν από αυτόν τον κόσμο προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε. Κι όταν λέω οτιδήποτε, εννοώ παίρνοντας μαζί τους ακόμα και ασυνήθιστα αντικείμενα. Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν ιδιαίτερο νόημα, μερικά μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά κάποια άλλα απλά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε…γιατί;

Τα κτερίσματα ή αλλιώς ταφικά δώρα ήταν αντικείμενα που συνόδευαν τον νεκρό στο «μεγάλο ταξίδι». Κτερίσματα, ήταν συνήθως προσωπικά αγαπημένα αντικείμενα του τεθνεώτος, και θεωρούνταν

και ως θυσία στους Θεούς, με σκοπό να ωφεληθεί ο νεκρός στη μετά θάνατον ζωή…

Αντικείμενο του σημερινού κομματιού μας είναι κάποια ας τα πούμε περίεργα αντικείμενα που θάφτηκαν μαζί με διάσημους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων διάσημων Αμερικανών του Χόλιγουντ.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν αρχή και τέλος και οι πρόεδροι και οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα της φύσης: έρχονται και φεύγουν, με τις ορκωμοσίες, τις επιτυχίες, τις μεγάλες και μικρές στιγμές τους που τους αποδίδουν Αθάνατους στην Ιστορία· και οι κηδείες τους πια να έχουν μεγάλη δημοσιότητα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αντικείμενα που θάφτηκαν με διάσημους: Τι είναι τα κτερίσματα ή αλλιώς ταφικά δώρα;

Κι ας αρχίσουμε με τους προέδρους. Κάποιοι από αυτούς τους πρώην πανίσχυρους ηγέτες θάφτηκαν με μερικά μοναδικά και απροσδόκητα, ίσως, αντικείμενα. Για να διαβάσουμε:

Τζον Κένεντι: κι ένα ελεφαντόδοντο…

Η δολοφονία του JFK του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δηλαδή, ήταν ένα σοκ όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι θρήνησαν τον χαμό του και παρακολούθησαν την κηδεία του στις 25 Νοεμβρίου του 1963. Καθώς η εξόδιος ακολουθία του μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, τα αντικείμενα που συνόδευσαν τον Πρόεδρο στο φέρετρό του ήταν από πολλούς ευδιάκριτα.

Ο Τζο Χάγκαν, ο άνθρωπος που επιμελήθηκε τα της τελετής και ταρίχευσε το σώμα του Κένεντι, είπε μετά την κηδεία ότι ο Πρόεδρος θάφτηκε με ένα κομπολόι και με τρεις επιστολές από μέλη της οικογένειας του. Ο Κένεντι φορούσε ένα κλιπ γραβάτας PT-109 που συμβόλιζε το μικρό σκάφος στο οποίο επέβαινε, όταν βυθίστηκε από τους Ιάπωνες το 1943, καθώς και χρυσά μανικετόκουμπα. Το τελευταίο… κρεβάτι του Κένεντι ήταν ένα φέρετρο από μαόνι. Η χήρα του Τζον, Τζάκι Κένεντι, μπόρεσε να βάλει με τρόπο ένα τελευταίο αντικείμενο στο φέρετρο πριν θάψουν τον Πρόεδρο: τοποθέτησε το αγαπημένο του σκαλιστό μικρό ελεφαντόδοντο, αλλά και την προεδρική σφραγίδα, στο φέρετρο. Το ελεφαντόδοντο το είχε κάνει δώρο τα Χριστούγεννα του 1962, ένα χρόνο πριν, η Τζάκι στον «Τζακ».

Αβραάμ Λίνκολν: τα απομεινάρια ενός ναυαγίου

Ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα με τα οποία θάφτηκε ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ουσιαστικά τα ρούχα – το σάβανο – με τα οποία θάφτηκε. Το κοστούμι που φορούσε έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν, καθώς ήταν το ίδιο κοστούμι που φορούσε όταν ορκίστηκε πρόεδρος για δεύτερη φορά τον Μάρτιο του 1865. Ο δολοφόνος τον χτύπησε ένα μήνα αργότερα, στις 15 Απριλίου 1865.

Εκτός από την εμβληματική ενδυμασία του, στην κηδεία του, ο Λίνκολν θάφτηκε επίσης με αντικείμενα που έχουν διχάσει κάποιους ιστορικούς. Ο καπετάνιος – συγγραφέας Πάρκερ Σνόου, ο οποίος αναζητούσε τη χαμένη αποστολή του σερ Τζον Φράνκλιν στην Ανταρκτική, έδωσε στην οικογένεια του Λίνκολν κάποια αντικείμενα, που πίστευε ότι ανήκαν σε άνδρες που είχαν χαθεί στην αποστολή όπως: μια σελίδα από μια Βίβλο και κομμάτια από στολές. Για άγνωστους λόγους, η οικογένεια συμφώνησε να θάψουν τον Λίνκολν με αυτά τα αντικείμενα.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο Ethnos.gr...

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πήραν στον τάφο τους: Ασυνήθιστα αντικείμενα που συνόδεψαν celebrities στο ταξίδι τους στον άλλο κόσμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα