Τα πιο ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια από φασόλια για την περίοδο της νηστείας κι όχι μόνο

16:04 26/4/2021 - Πηγή: iPop

Η περίοδος της νηστείας είναι απαιτητική. Αφενός διότι περιορίζονται οι επιλογές για φαγητό σε σύγκριση με ό,τι έχουμε συνηθίσει να τρώμε τις υπόλοιπες μέρες, κι αφετέρου επειδή πρέπει να βρίσκουμε εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνης. Τα όσπρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης, ενώ μπορούμε να τα καταναλώσουμε σε μορφές που δεν είχαμε φανταστεί! Ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια από φασόλια, λοιπόν, για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα!

Μπορείς να τα φας με λαχανικά, πατάτες, ρύζι

ή να φτιάξεις burger αντικαθιστώντας το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μπιφτέκι φασολιών!

Μπιφτέκια από παντζάρι: Η τέλεια εναλλακτική για να μην φας κρέας

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για περίπου 6 μπιφτέκια (οι μερίδες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του κάθε μπιφτεκιού)

500 γραμμάρια φασόλια (μαύρα ή κόκκινα ιδανικά)3 λιαστές ντομάτες2 ξερά κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο50 γραμμάρια βρώμη ή πιτουρο σιταριού2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας2 κουταλιές της σούπας ξύδι2 αυγάΕλαιόλαδοΑλατοπίπερο

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις μπιφτέκια από φακές

Πώς θα φτιάξεις τα μπιφτέκια από φασόλια;Βράζουμε τα φασόλια μας και τα σουρώνουμε ή απλά τα βγάζουμε απ’ την συσκευασία τους, εάν είναι προβρασμένα.Ξεκινάμε με το να σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Τα ψιλοκόβουμε και τα μαγειρεύουμε σε λίγο ελαιόλαδο, ενώ λίγο πριν να είναι έτοιμα (θέλουμε να ροδίσουν), ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.Στο μεταξύ, πολτοποιούμε τα φασόλια στο multi μέχρι να γίνουν μια πάστα, όμως, δεν μας ενοχλεί να υπάρχουν και κομματάκια μέσα.Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μείγμα των φασολιών και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και το σκόρδο. Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα το πίτουρο/βρώμη, αλατοπίπερο, την σάλτσα σόγιας και τα αυγά.Ανακατεύουμε και καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.Πλάθουμε τα μπιφτέκια λεπτά και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό σκέυος 4-5 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά.Σερβίρουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας! Εμείς τα απολαύσαμε με μπρόκολο, λαδολέμονο και μουστάρδα!

Tip! Εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας όταν πλάθουμε τα μπιφτέκια, πολύ απλά βρέχουμε με λίγο νερό τα δάχτυλά μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πιο ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια από φασόλια για την περίοδο της νηστείας κι όχι μόνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα