Τα ούρα του σκύλου σου καταστρέφουν το γρασίδι; Έτσι θα απαλλαγείς από τα δυσάρεστα αποτελέσματα για τον κήπο σου

16:39 1/5/2022 - Πηγή: iPop

Τα ούρα του σκύλου είναι φυσικά πλούσια σε άζωτο, που σημαίνει ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις μπορούν να προκαλέσουν καύση του χλοοτάπητα. Όταν τα ούρα εναποτίθενται συχνά στο ίδιο σημείο, μπορεί να αποχρωματίσουν και να σκοτώσουν το γρασίδι. Εάν τα ούρα του σκύλου σου καταστρέφουν το γρασίδι υπάρχουν μερικοί τρόποι να το σταματήσεις.

Γρασίδι και σκύλος. Ποιος είναι ο εχθρός;

Τα ούρα του σκύλου σου καταστρέφουν το γρασίδι; Δες πώς να το σταματήσεις

Το

επίπεδο αζώτου που βρίσκεται στα ούρα του σκύλου σου μπορεί να εξαρτάται από μερικούς διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της φυλής, του φύλου και του τι τρώει σε καθημερινή βάση. Οι μεγαλύτερες ράτσες συχνά ουρούν περισσότερο, προκαλώντας έτσι μεγαλύτερη ζημιά. Τα θηλυκά σκυλιά τείνουν να προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από τα αρσενικά σκυλιά, λόγω του τρόπου με τον οποίο ουρούν.

Προσοχή στις ανοιξιάτικες βόλτες! Τα λουλούδια που μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα για τον σκύλο σου

Μερικοί τρόποι να εμποδίσεις τα ούρα του σκύλου να βλάψουν το γρασίδι:

Αραίωσέ τα με νερό

Όταν ο σκύλος σου ουρήσει στο γρασίδι, ξέπλυνε καλά το σημείο στη συνέχεια με ένα ποτιστήρι ή λάστιχο για να αποτρέψεις το γρασίδι να απορροφήσει πολύ άζωτο. Όταν το άζωτο αραιώνεται, μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή λιπάσματος για το γρασίδι, αλλά στα ούρα του σκύλου είναι πολύ συγκεντρωμένο και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Δημιούργησε ένα συγκεκριμένο χώρο τουαλέτας

Ενθάρρυνε τον σκύλο σου να ουρεί στο ίδιο σημείο κάθε φορά δημιουργώντας μια καθορισμένη τουαλέτα. Ανάλογα με τον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου, θα μπορούσες είτε να χτίσεις ένα μικρό φράχτη γύρω από μια γωνία του κήπου είτε απλά να αγοράσεις ένα κουτί απορριμμάτων που είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να σκαρφαλώσει ο σκύλος σου.

Unsplash/Casey Calhoun

Ενθάρρυνε το σκύλο σου να πίνει περισσότερο νερό

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνεις τον σκύλο σου να πίνει άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι αυτονόητο ότι η διασφάλιση ότι ο σκύλος σου είναι ενυδατωμένος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον διατηρήσεις υγιή. Με την κατανάλωση περισσότερου νερού, τα ούρα του σκύλου σου θα αραιώσουν, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη πιθανότητα το γρασίδι σου να υποφέρει από έγκαυμα αζώτου και αποχρωματισμό.

Επέλεξε ένα ανθεκτικό γρασίδι

Εάν εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις προβλήματα, μπορεί να είναι καιρός να αλλάξεις το γρασίδι σου με ποικιλίες που είναι λιγότερο ευαίσθητες στα ούρα του σκύλου. Αν και αυτό δεν θα αποτρέψει τη μακροπρόθεσμη ζημιά που προκαλείται, το γρασίδι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δείξει τη ζημιά και θα είναι πιο δυνατό στην αποκατάσταση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα ούρα του σκύλου σου καταστρέφουν το γρασίδι; Έτσι θα απαλλαγείς από τα δυσάρεστα αποτελέσματα για τον κήπο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα