Τα μυστικά του κήπου που θα σου γλιτώσουν πολύ χρόνο και χρήμα

20:41 16/6/2021 - Πηγή: iPop

Τα μυστικά του κήπου είναι μυστικά για σένα που σ’ αρέσει η κηπουρική και γνωρίζεις μερικά βασικά πράγματα, αλλά θέλεις να εξελίξεις αυτές τις γνώσεις και να έχεις έναν ολάνθιστο κήπο!

Με αυτές τις συμβουλές θα απολαμβάνεις τη θέα πιο υγιών φυτών, ενώ θα μπορέσεις να πειραματιστείς να φυτέψεις και λαχανικά και φρούτα που μπορεί μέχρι πρότινος να μην τολμούσες να κάνεις από φόβο.

Τα μυστικά του κήπου

Μια εφημερίδα μπορεί να σε γλιτώσει απ’ τα ζιζάνια!

Πολύ απλά πάρε μια παλιά εφημερίδα, βρέξτην και βάλτην έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως με χώμα, πιέζοντας καλά από πάνω. Με αυτό

τον τρόπο τα ζιζάνια δεν δέχονται ηλιακό φως ή οξυγόνο. Η εφημερίδα μην ανησυχείς ότι θα καταστρέψει το φυτό.

Πώς φυτεύω ντομάτες

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις σπόρους ντομάτας εάν θέλεις να καλλιεργήσεις τις δικές σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις γλάστρες και μια ώριμη ντομάτα. Την κόβεις σε φέτες, τις βάζεις στις γλάστρες, καλύπτεις με χώμα, βάζεις τις γλάστρες σε ένα ηλιόλουστο σημείο και ποτίζεις περιστασιακά.

Μόλις δεις να βγαίνει άνθος, κάνεις μεταφύτευση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά και να βγάλουν καρπούς.

Μην πετάξεις τα σπόρια της κολοκύθας! Φύτεψέ τα

Το σκόρδο απομακρύνει σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες

Σε αυτά τα πλάσματα δεν αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου. Μόλις το μυρίσουν θα φύγουν μακριά!

Λιώσε δύο σκελίδες σκόρδο σε ένα μπολ.Βράσε 1 λίτρο νερό και βάλτο πάνω απ’ το σκόρδο. Άστο για 20 λεπτά.Βάλε το νερό σε ένα μπουκάλι με ψεκασμό, αφού κρυώσει.Ψέκασε τα φυτά που κινδυνεύουν.

Βασιλικός για τα κουνούπια κι άλλα έντομα

Εάν έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια κι άλλα έντομα, η λύση είναι λεβάντα ή βασιλικός. Η μυρωδιά αυτή τα απομακρύνει αμέσως! Φύτεψε λοιπόν δυο γλάστρες με αυτά τα βότανα!

Πώς να φυτέψεις καρπούζι

Αρχικά να θυμάσαι ότι πρέπει να σπείρεις τους σπόρους όταν η θερμοκρασία στο χώμα και το περιβάλλον είναι 21 βαθμοί.Αφού έχεις πάρει τους σπόρους, τους ρίχνεις μέσα σε νερό.Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι να μην τους ρίξεις όλους μέσα στο νερό. Να υπολογίσεις ότι για κάθε θέση που θα φυτέψεις θα χρειαστείς 3-4 σπόρους.Αφαίρεσε απ’ το νερό τους σπόρους οι οποίοι επιπλέον γιατί δεν θα φυτρώσουν.Άσε τους σπόρους στο νερό για μισή ώρα και στη συνέχεια φύτεψέ τους.Άνοιξε τρεις τρύπες βάθους περίπου 2,5 εκατοστών σε κάθε σημείο που θέλεις να φυτέψεις.Σε κάθε τρύπα ρίξε από ένα σπόρο και σκέπασε με χώμα.Μέσα σε 7-10 μέρες, τα πρώτα φυτάκια πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους.Το χώμα την περίοδο της βλάστησης πρέπει να είναι πάντα υγρό.Αφαίρεσε τα πιο αδύναμα φυτά μια εβδομάδα μετά τη βλάστηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα μυστικά του κήπου που θα σου γλιτώσουν πολύ χρόνο και χρήμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα