Τα μελομακάρονα που περίσσεψαν τα κάνουμε cheesecake καραμέλα!

13:41 4/1/2020 - Πηγή: iPop

Οι γιορτές έχουν σχεδόν τελειώσει, εσύ επιστρέφεις στη δουλειά και τα γιορτινά γλυκά έχουν περισσέψει. Πόσα να φας; Ένα γλυκό με μελομακάρονα είναι η λύση που έψαχνες για να μην τα πετάξεις. 

Είχες αγοράσει πολλά μελομακάρονα, επειδή αρέσουν σε όλους, και τώρα έχουν περισσέψει και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Μην τα πετάξεις. Η λύση

είναι μία κι είναι γλυκό με μελομακάρονα. Δε θα σου πάρει πολύ χρόνο και δε θα κουραστείς και πολύ για να φτιάξεις ένα εναλλακτικό cheesecake καραμέλα με μελομακάρονα.

Τι θα χρειαστείς για αυτό το γλυκό με μελομακάρονα;800 γραμμάρια μελομακάρονα120 γραμμάρια βούτυρο500 γραμμάρια σαντιγί 35% λιπαρά400 γραμμάρια τυρί κρέμα5-6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη1 κουτί ζαχαρούχο γάλαΠώς θα το φτιάξεις;Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα σε πολύ μικρά κομματάκια σε ένα μπολ.Λιώνουμε το βούτυρο και το χύνουμε πάνω από τα μελομακάρονα.Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.Χτυπάμε τη σαντιγί με το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να πήξει καλά.Σε ένα τσέρκι ή σε μια πιατέλα στρώνουμε τα μελομακάρονα και βάζουμε από πάνω το μείγμα κρέμας.Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει καλά για 2-3 ώρες.Όση ώρα είναι το γλυκό μας στο ψυγείο φτιάχνουμε την καραμέλα μας.Παίρνουμε 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε όπως είναι με τη συσκευασία του σε μια κατσαρόλα που σιγοβράζει νερό. Σκοπός είναι η συσκευασία να καλύπτεται από το νερό, το οποίο αν ελαττώνεται προσθέτουμε κι άλλο. Το νερό σιγοβράζει, ώστε να μην ανακινείται η συσκευασία κατά το βράσιμο.Μετά από 2-3 ώρες αφαιρούμε τη συσκευασία από το νερό. Το ζαχαρούχο θα έχει γίνει καραμέλα.Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε την καραμέλα από πάνω. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!Διάβασε ακόμα:

Τούρτα σοκολάτας με βάση από τα μελομακάρονα που θα περισσέψουν

Το άρθρο Τα μελομακάρονα που περίσσεψαν τα κάνουμε cheesecake καραμέλα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα