Τα λάθη που κάνεις και φαίνονται μεγαλύτεροι οι πόροι στο πρόσωπό σου!

20:19 4/4/2020 - Πηγή: iPop

Φαίνονται έντονα οι πόροι στο πρόσωπο και κάθε μέρα προσπαθείς να τους καλύψεις, γιατί σου φαίνονται ενοχλητικοί; Τι φταίει γι’ αυτό; 

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να φράξουν τους πόρους και να τους κάνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι, όπως το λιπαρό δέρμα, τα νερά κύτταρα και τα βακτηρίδια. Η φροντίδα του δέρματος και του προσώπου σου είναι απαραίτητη. Όταν, όμως, γίνεται υπερβολική οι πόροι στο πρόσωπο καταστρέφονται και φαίνονται μεγαλύτεροι από σένα κι όλας.

Τι κάνεις λάθος;

Σπας τα σπυράκια

Μπορεί να σε ικανοποιεί μερικές φορές το να σπας τα σπυριά σου και τα μαύρα

στίγματα, όμως όταν το κάνεις θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Υπάρχουν βακτήρια στο δέρμα και στα νύχια σου που διεισδύουν στις ανοιχτές πληγές, όπως όταν σπας ένα σπυράκι, ειδικά όταν αυτό δεν είναι ώριμο. Αυτό μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση καθώς ο ερεθισμός θα εξαπλωθεί, με αποτέλεσμα οι πόροι να φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι και να δημιουργούνται πληγές.

Κάνεις υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τη βρωμιά και πολλά στίγματα που φράζουν τους πόρους σου. Ωστόσο, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σου και να ανοίξει τους πόρους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να απορροφά όλη τη σκόνη που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και οι πόροι να διαστέλλονται. Επιπλέον,η απολέπιση πάνω από δύο φορές την ημέρα θα αφαιρέσει το φυσικό του στρώμα λίπους. Το δέρμα είναι ευαίσθητο στο εξωτερικό του περιβάλλον, τη σκόνη και τη βρωμιά, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ακμή.

Δεν ενυδατώνεσαι

Το ξηρό δέρμα δημιουργεί ρυτίδες και κάνει τους πόρους σου να φαίνονται μεγαλύτεροι. Προσπάθησε να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο, να πίνεις πολύ νερό και να βάζεις συχνά κρέμα προσώπου και να χρησιμοποιείς κάποιο τονωτικό νερό.

Humphrey Muleba/ UnsplashΧρησιμοποιείς προϊόντα που φράζουν τους πόρους

Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα που συστήνονται για την περιποίηση του δέρματος, αλλά δεν είναι και τόσο καλό να τα χρησιμοποιείς για το πρόσωπό σου. Το βούτυρο κακάο, το λάδι καρύδας και η κρέμα λανολίνης φράζουν πολλές φορές του πόρους. Φυσικά και μπορούν να ενυδατώσουν το δέρμα, όμως το μέτρο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο. Καλύτερα να χρησιμοποιείς μια καλή κρέμα προσώπου.

Ανανεώνεις συχνά το μακιγιάζ σου

Το μακιγιάζ μπορεί να χάσει τη λάμψη του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι λογικό μερικές φορές να ανανεώνεις μερικά χαρακτηριστικά σου, όμως χωρίς να γίνεσαι εμμονική με αυτό. Το να ανανεώνεις συνεχώς το βάψιμό σου δημιουργεί ένα ελαιώδες στρώμα που περιέχει βρωμιά και μακιγιάζ, πράγμα που δημιουργεί και ακμή.

PexelsΔεν χρησιμοποιείς αντηλιακό 

Η έκθεση στον ήλιο είναι κακή για το δέρμα σου, το τσαλακώνει, το κάνει πιο πυκνό, αφαιρεί το κολλαγόνο, την ελαστίνη και το νερό που περιέχει. Κάνει, επίσης, τους πόρους σου να τεντώνονται και να φαίνονται μεγαλύτεροι. Επομένως, η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη ακόμα και τον χειμώνα!

Τρως φαγητά που βλάπτουν το δέρμα σου

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το αλκοόλ, τα προϊόντα που είναι πλούσια σε σάκχαρα, τα πολύ πικάντικα και τα τηγανητά φαγητά βλάπτουν το δέρμα σου. Μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και να οδηγήσουν σε προβλήματα ακμής. Αυτό αποδυναμώνει τους σμηγματογόνους αδένες και ως εκ τούτου οι πόροι σου φαίνονται πιο διευρυμένοι. Έτσι μια καλή διατροφή είναι απαραίτητη για τη φροντίδα του δέρματος και του προσώπου σου.

Αυτή η μάσκα για κάθε πρόσωπο καταπολεμά σπυράκια, πόρους και ξηρό δέρμα!

Διάβασε ακόμα:

5 τρόποι να κάνεις τους πόρους σου να φαίνονται λιγότερο

Photo: Unsplash/ kevin laminto

Το άρθρο Τα λάθη που κάνεις και φαίνονται μεγαλύτεροι οι πόροι στο πρόσωπό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα