“Τα κανονικά σώματα μοιάζουν με αυτό.” Το παιδικό σόου της Δανίας που θα θέλαμε να δούμε στην ελληνική τηλεόραση.

16:08 20/9/2020 - Πηγή: iPop

“Τα κανονικά σώματα μοιάζουν με αυτό.” λέγεται το σόου που διοργανώνεται μπροστά σε παιδιά σχολείου και έχει θέμα την πραγματική μορφή του ανθρώπινου σώματος. Σκοπός είναι τα παιδιά να δουν το ανθρώπινο σώμα όπως είναι στην πραγματικότητα και πέρα από τα πρότυπα τα οποία λανσάρονται καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

“Τα κανονικά σώματα μοιάζουν με αυτό.”

Πρόκειται για μία τηλεοπτική εκπομπή της Δανίας η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης που βομβαρδίζουν τους νέους με εικόνες τέλειων σωμάτων. Ο Jannik Schow, παρουσιαστής

του σόου, παροτρύνει το κοινό του, το οποίο απαρτίζεται από παιδιά ηλικίας από 11 έως 13 ετών, να κάνουν τις ερωτήσεις τους, τονίζοντάς τους ότι δεν υπάρχει λάθος ερώτηση.

Instagram/nytimes

Σε μια σκηνή μπροστά τους σε ένα θερμαινόμενο στούντιο στην Κοπεγχάγη στέκονταν πέντε ενήλικες με μπουρνούζια. Υπήρξε μια σύντομη στιγμή σιωπής, καθώς τα πρόσωπα τους άλλαξαν και έγιναν σοβαρά. Αφού το είχαν συζητήσει μέρες πριν στο σχολείο, τα παιδιά ήξεραν τι θα ερχόταν στη συνέχεια. Ο Jannik Schow έκανε ένα νεύμα και οι ενήλικες πέταξαν τις ρόμπες τους.

Αντιμετωπίζοντας τα παιδιά και τις κάμερες, οι πέντε ενήλικες στάθηκαν εντελώς γυμνοί, σαν αγάλματα, με τα χέρια τους διπλωμένα πίσω από την πλάτη τους. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε η ηχογράφηση του τελευταίου επεισοδίου με θέμα δέρμα και μαλλιά.

Οι παραγωγοί της εκπομπής λένε ότι το πρόγραμμα προορίζεται ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την καταπολέμηση της ντροπής του σώματος και την ενθάρρυνση της θετικότητας του σώματος. Και έτσι πρώτα απρόθυμα, αργότερα με ενθουσιασμό, τα παιδιά από το σχολείο Orestad της Κοπεγχάγης έκαναν ερωτήσεις στους ενήλικες όπως:

“Σε ποια ηλικία μεγάλωσες τα μαλλιά στο κάτω μέρος του σώματός σου;”“Σκέφτεσαι να αφαιρέσεις τα τατουάζ σου;”“Είσαι ευχαριστημένος με τα μέρη του σώματος σου;”

Όλοι οι ενήλικες χρησιμοποιούσαν το όνομα “Μάρτιν” και έδωσαν απάντηση στις ερωτήσεις των παιδιών λέγοντας ο ένας ότι δεν είχε ποτέ αρνητικές σκέψεις για τα προσωπικά του μέρη και ο άλλος ότι είχε ανησυχήσει νέος για το μέγεθος. Ωστόσο τόνισε ότι η σχέση με τον εαυτό του έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Instagram/nytimes

Στη συνέχεια αναφέρθηκε από έναν ενήλικα ότι όταν ήταν παιδί τα αγόρια και τα κορίτσια μοιραζόντουσαν τα ίδια αποδυτήρια και ρωτήθηκαν για το αν αυτό θα τους έκανε να νιώσουν αμήχανα. Φυσικά, τα παιδιά απάντησαν καταφατικά. Σε συνέχεια αυτού ο παρουσιαστής τους εξήγησε ότι το 90% των σωμάτων στα οποία εκτίθενται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τέλεια όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζει και το 90% του κόσμου.

Ένα παιδί το οποίο βρισκόταν στο κοινό είπε χαρακτηριστικά:

Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω εθελοντές γυμνούς και να τους κάνω ερωτήσεις αλλά μάθαμε για το σώμα και για το πώς αισθάνονται άλλοι άνθρωποι για το σώμα τους

Instagram/nytimes

Την πρώτη σεζόν η εκπομπή “Ultra Strips Down” βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης της Δανίας. Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στη δεύτερη σεζόν του και είναι πολύ δημοφιλές στη Δανία. Φυσικά οι Δανοί φημίζονται για τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψη τους και την τάση να αποδοκιμάζουν τα παιδιά εκθέτοντας τα στην ωμή πραγματικότητα, γεγονός που είχε γίνει πάλι θέμα με την ανατομία και την ευθανασία μίας καμηλοπάρδαλης το 2014 παρουσία παιδιών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Είναι σημαντικό: 5 τρόποι ν’ αγαπήσεις το σώμα σου σε ό,τι φάση κι αν βρίσκεσαι

Photo:Instagram/nytimes

Το άρθρο “Τα κανονικά σώματα μοιάζουν με αυτό.” Το παιδικό σόου της Δανίας που θα θέλαμε να δούμε στην ελληνική τηλεόραση. εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα