Τρίτος νεκρός από τον Ιανό | Πώς θα κινηθεί ο κυκλώνας τις επόμενες ώρες;

12:00 20/9/2020 - Πηγή: iPop

Εφιαλτικά τα τελευταία 24ωρα για όσους κατοικούν στις περιοχές που σημειώθηκαν βιβλικές καταστροφές. Τα θύματα της κακοκαιρίας μέχρι στιγμής είναι 3 καθώς βρέθηκε νεκρός και ένας 60χρονος στην Καστανιά Καρδίτσας. Τις επόμενες ώρες της Κυριακής, ο κυκλώνας Ιανός, θα εξασθενίσει σταδιακά και θα σβήσει.

Τα θύματα της κακοκαιρίας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/9, εντοπίστηκε νεκρό το πρώτο θύμα που ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρέθηκε στο σπίτι της στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα. Όπως όλα δείχνουν το νερό μπήκε ορμητικά στην κατοικία στην οποία διέμενε, ωστόσο η στάθμη του νερού δε φαίνεται

να ήταν τέτοια ώστε να απεβίωσε από πνιγμό.

Ο δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε πίσω από το Νοσοκομείο της περιοχής, από πυροσβέστες. Πρόκειται για έναν 63χρονο βοσκό, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλωθεί ως πιθανός αγνοούμενος από τον γιο του καθώς δε γνώριζε αν είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Ο 63χρονος φαίνεται να παρασύρθηκε δυστυχώς από χείμαρρο.

Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας αγνοούμενος 60χρονος, τον οποίο είχε καταπλακώσει μαζί με την σύζυγό του η στέγη του σπιτιού τους στο χωριό Καστανιά της Καρδίτσας, κατά το πέρασμα του κυκλώνα. Τη γυναίκα μπόρεσαν να την απομακρύνουν οι συγχωριανοί της.

Αγνοείται ακόμα η γυναίκα που παρασύρθηκε στο Μουζάκι με το αυτοκίνητό της στο οποίο, υπάρχουν πληροφορίες ότι επέβαινε και άλλο άτομο. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου βοσκού, στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Βιβλικές καταστροφές σε Κεφαλονιά, Καρδίτσα και Κρήτη

Η καταστροφή έχει πάρει ανύποπτες διαστάσεις καθώς εκτός από τις πλημμύρες το γραφικό χωριό της Κεφαλλονιάς, Άσσος, θάφτηκε με χώμα και πέτρες! Η παραλία της Άσσου, με τα γραφικά σοκάκια πρακτικά δεν υφίσταται πια καθώς τόνοι λάσπης και μπάζα μεταφέρθηκαν από έναν ορμητικό χείμαρρο από ρέμα της περιοχής.

Στο Μουζάκι Καρδίτσας τουλάχιστον έξι χωριά είναι αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα και νερό. Οι υποδομές του δήμου έχουν διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ έχουν κοπεί ακόμα και γέφυρες.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 19/9 σε Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, όπου μετατράπηκαν σε λίμνες κεντρικά σημεία. Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πού θα χτυπήσει ο Ιανός τις επόμενες ώρες | Δύο θάνατοι από τον κυκλώνα και ισχυρές ανησυχίες για περισσότερους ακόμα αγνοούμενους

Photo: tanea.gr

Το άρθρο Τρίτος νεκρός από τον Ιανό | Πώς| Πώς θα κινηθεί ο κυκλώνας τις επόμενες ώρες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα