Τα καλύτερα water parks του κόσμου!

12:31 11/8/2014 - Πηγή: iPop

Δεν ξέρουμε για σένα, εμείς ακόμα όποτε επισκεπτόμαστε ένα waterpark αισθανόμαστε πάλι σαν μικρά παιδιά, εγκαταλείποντας τα στο τέλος της ημέρας αφυδατωμένοι και με ηλίαση. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τι είναι αυτό που έχουν τα συγκεκριμένα πάρκα συγκινούν ακόμα μικρούς και μεγάλους. Είναι οι νεροτσουλήθρες, οι περίεργες πισίνες, οι «τροπικά» διακοσμημένοι χώροι; Μπορεί να είναι και μόνο το βραχιολάκι που σου δίνουν στην είσοδο!

Ίσως γιατί κατά τη διάρκεια των «καυτών» καλοκαιρινών μηνών, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δροσιστείτε από ένα υδάτινο πάρκο. Σε όλο τον κόσμο,

υπάρχουν περίπου σχεδόν 2.000 διασκεδαστικά και συναρπαστικά πάρκα νερού στα οποία θα λυσσάξεις σην κυριολεξία από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου.

Εμείς σου παραθέτουμε ποια είναι τα καλύτερα water parksστον κόσμο αυτή τη στιγμή. Σκέψου πως ν όλα αυτά αποτελούν όνειρο απατηλό λόγω απόστασης, υπάρχουν και στην Ελλάδα καταπληκτικές επιλογές στο είδος. Εμείς προς το παρών θα σου δείξουμε ποια υδάτινα πάρκα του εξωτερικού που είναι must να τα επισκεφτείς.

Αυτά είναι τα καλύτερα water parks του κόσμου

Wet n Wild Water World – Αυστραλία

Μόνο και μόνο από το όνομα καταλαβαίνεις τι σε περιμένει. Πρόκειται για το μεγαλύτερο waterpark της Αυστραλίας και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Οι απίστευτες νεροστσουλήθρες και τα παιχνίδια που σου κόβουν την ανάσα, συνθέτουν την τέλεια εμπειρία για τους λάτρεις της δράσης. Για όσους θέλουν κάτι πιο χαλαρό, υπάρχουν μεγάλες πισίνες διάσπαρτες σε όλο το πάρκο στις οποίες μπορείς να πάρεις μια σαμπρέλα με τη μορφή κροκόδειλου –ε τι άλλο;- και να το παίζεις Danny Dyers στο “theBussiness”.

SandCastle– Αγγλία

Πατώντας το πόδι σου στη Βρετανία, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ιππότες και κάστρα. Ε, λοιπόν και στα θεματικά τους πάρκα οι Άγγλοι έχουν κάστρα που θυμίζουν μεσαίωνα. Στο SandCastle υπάρχουν 18 διαφορετικές δραστηριότητες μια όμως ξεχωρίζει. Το Water Coaster Masterblaster. Ναι είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και το όνομά του καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα του κόσμου. Στην περίπτωση που έχεις παιδιά και εσύ δεν θέλεις να μη κατέβεις ποτέ από την παραπάνω νεροτσουλήθρα, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες πισινούλες για παιδιά με εκπαιδευμένο προσωπικό που τα προσέχει όσο εσύ κάνεις τις τρέλες σου.

Las Cascada–Πουέρτο Ρίκο

Θα μας πεις τώρα «ταξίδεψα στην Καραϊβική και θα κλειστώ σε πάρκο»; Ναι γιατί πρόκειται για το πιο «εξοπλισμένο» waterpark στην Καραϊβική, αν και έχει κατασκευαστεί το 1985. Φυσικά στο πάρκο δεν θα μπορούσαν να μην συμβαδίζουν οι ρυθμοί ζωής με αυτούς που επικρατούν σε όλη την Καραϊβική. Τρανό παράδειγμα, πως το παιχνίδι ατραξιόν του πάρκου ονομάζεται «Tropical Lazy River» (το τροπικό ποτάμι της τεμπελιάς)!

Disney’s Typhoon Lagoon – Ορλάντο, ΗΠΑ

Για το τέλος σου φυλάγαμε το καλύτερο. Λίστα με waterparks χωρίς ΗΠΑ, απλά δεν γίνεται. Αφού έχεις επισκεφτεί όλα τα θεματικά πάρκα του DisneyWorld στο Ορλάντο, κάποια στιγμή θα θελήσεις να κάνεις το μπάνιο σου στο TyphoonLagoon. Ναι είναι τόσο μαγικά όσο και ο υπόλοιπος κόσμος του Disney. Αυτό που θα σου μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη είναι η κεντρική πισίνα, στην οποία δεσπόζει στο καράβι του Ποπάι που έχει καρφωθεί στην κορυφή ενός λόφου, γύρω από τον οποίο επεκτείνεται το απέραντο waterpark. Για εμάς πάντως αυτό θα είναι για πάντα το καλύτερο, καθώς είναι και το μόνο που έχουμε επισκεφτεί από τα παραπάνω. Τι δεν μας πιστεύεις; Κοίτα καλά την –υπερμεγέθη είναι γεγονός- κούπα στη δεύτερη φωτογραφία που δυστυχώς είναι και το τελευταίο πράγμα που μας θυμίζει το υπέροχο πάρκο.

Photos: squidoo.com, disneyvacations.com, tripadvisor.com

The post Τα καλύτερα water parks του κόσμου! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
τα 10 καλυτερα water park του κοσμου
Τυχαία Θέματα