Η οργάνωση του γραφείου δείχνει αν κάνεις υγιεινή διατροφή ή έχεις καλές ιδέες

06:31 11/8/2014 - Πηγή: iPop

Εσύ πόσο τακτικός είσαι; Έχεις σκεφτεί ποτέ αν η οργάνωση του γραφείου σου λέει κάτι για την προσωπικότητά σου; Όπως φαίνεται, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η εργασία σε ένα καθαρό και περιποιημένο γραφείο μπορεί να προωθήσει την υγιεινή διατροφή, τη γενναιοδωρία και τη συμβατικότητα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όμως, η έρευνα δείχνει επίσης ότι ένα ακατάστατο γραφείο προωθεί τη δημιουργική σκέψη και την τόνωση νέων ιδεών.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε από

ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.

«Παλιότερα, είχε βρεθεί ότι ένα καθαρό περιβάλλον οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν καλά πράγματα: Δεν ασχολούνται με το έγκλημα και δείχνουν περισσότερη γενναιοδωρία,» εξηγεί ο Δρ Vohs. «Βρήκαμε, όμως, ότι μπορείτε και να ωφεληθείτε από ένα ακατάστατο περιβάλλον.»

Στο πρώτο από μια σειρά πειραμάτων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια σε ένα γραφείο. Κάποιοι ολοκληρώσαν την υποχρέωσε σε ένα καθαρό και τακτικό γραφείο, ενώ άλλοι ήταν ακατάστατοι -χαρτιά ήταν σκορπισμένα εδώ και εκεί.

Στη συνέχεια, στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία να δωρίσουν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση και είχαν το δικαίωμα να λάβουν ένα σνακ σοκολάτας ή ένα μήλο. Το να βρίσκονται σε ένα καθαρό χώρο έμοιαζε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δωρίζουν περισσότερα χρήματά τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν το μήλο πάνω από το σνακ σοκολάτας.

Αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ακαταστασία μπορεί να έχει και τα καλά της. Σε ένα άλλο πείραμα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταλήξουν σε νέες χρήσεις για τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Οι συμμετέχοντες στο ακατάστατο δωμάτιο επινόησαν τον ίδιο αριθμό ιδεών για νέες χρήσεις, όπως αυτοί στο καθαρό δωμάτιο. Αλλά οι ιδέες τους κρίθηκαν ως πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές όταν αξιολογήθηκαν από κριτές. «Το να βρίσκονται σε ένα ακατάστατο δωμάτιο οδήγησε στη δημιουργικότητα», λέει ο Δρ Vohs.

The post Η οργάνωση του γραφείου δείχνει αν κάνεις υγιεινή διατροφή ή έχεις καλές ιδέες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα