Τα 5+1 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!

12:02 21/5/2022 - Πηγή: iPop

Οι ημέρες που διανύουμε αποτελούν πρόκληση για την ανθρωπότητα, πρόκληση για την ανθρώπινη ζωή. Όμως μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης, αναδείχθηκε περισσότερο η αξία του πολιτισμού και η δύναμη που έχει να ενώνει τους ανθρώπους. Γιατί όλα γύρω μας είναι πολιτισμός. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο περίεργα μουσεία στον κόσμο.

Tα μουσεία δεν αφορούν μόνο έργα τέχνης και αρχαιότητες. Τι μετατρέπει ένα συνηθισμένο αντικείμενο σε κάτι εξαιρετικό; Η τοποθέτησή του σε ένα μουσείο. Ανεξάρτητα από το πόσο παράξενα μπορεί

να είναι, τα αντικείμενα αυτά μας προσφέρουν ένα παράθυρο στην ιστορία και μας συνδέουν με το παρελθόν μας. Αποκαλύπτουν τις πιο σκοτεινές μας ανησυχίες, τις πιο λαμπρές ιδέες και την απεριόριστη δημιουργικότητα του ανθρώπινου μυαλού.

6 κορυφαία μουσεία του Παρισιού συνεργάζονται για πρώτη φορά. Ο λόγος; Τα 60 χρόνια Yves Saint Laurent!

Αυτά είναι τα πιο περίεργα μουσεία στον κόσμοMomofuku Ando Instant Ramen MuseumGetty Images/Ideal Image

Το 1958 —μετά από ένα χρόνο πειραματισμού στο υπόστεγο της αυλής του— ο Momofuku Ando εφηύρε τα πρώτα instant noodles στον κόσμο, τα chicken ramen. Το Μουσείο Momofuku Ando Instant Ramen καταγράφει αυτό το κεφάλαιο της διατροφικής κουλτούρας της Ιαπωνίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν instant noodles από όλο τον κόσμο, να δοκιμάσουν φαγητά από το Hokkaido και το Tohoku της Ιαπωνίας και να σχεδιάσουν τη δική τους συσκευασία στο My CUPNOODLES Factory.

Ο παράδεισος του πολιτισμού: Τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο που πρέπει να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

Museum Of Sex

Το Μουσείο του Σεξ άνοιξε το 2002 με σκοπό τη διατήρηση της ιστορίας, της εξέλιξης και της πολιτιστικής σημασίας της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το New York Magazine περιέγραψε μια επίσκεψη σε αυτό το μουσείο παρόμοιο με «ένα σεξουαλικό όνειρο του Willy Wonka». Το μουσείο φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις καθώς και μια μόνιμη συλλογή με περισσότερα από 15.000 αντικείμενα, έργα τέχνης, φωτογραφίες, κοστούμια και ιστορικά αναμνηστικά – όλα με σκοπό τη δημιουργία ενός ανοιχτού διαλόγου γύρω από το σεξ και τη σεξουαλικότητα.

International Spy MuseumGetty Images/Ideal Image

Το Διεθνές Μουσείο Κατασκόπων της Ουάσιγκτον διαθέτει τη μεγαλύτερη δημόσια συλλογή αντικειμένων κατασκοπείας, ρίχνοντας φως σε ένα από τα πιο μυστικά επαγγέλματα του κόσμου. Μίνι κάμερες, πλαστά χρήματα, περίεργα όπλα και μηχανές κρυπτογράφησης αποκαλύπτουν τον ρόλο της ανθρώπινης νοημοσύνης και των κατασκόπων σε όλη την ιστορία. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές περιπέτειες κατασκόπων και να ξεθάψουν τις ιστορίες πίσω από τους πιο κρυφούς κατασκόπους του κόσμου μέσω ιστορικών φωτογραφιών και βίντεο.

Museo Subacuático de Arte (MUSA)

Κατασκευασμένο το 2009 στα γαλάζια νερά που περιβάλλουν το Cancun, το Isla Mujeres και την Punta Nizuc, το Museo Subacuático de Arte (MUSA) διαθέτει πάνω από 500 μαρμάρινες ανθρώπινες φιγούρες σε φυσικό μέγεθος στερεωμένα στον πυθμένα της θάλασσας. Το αποτέλεσμα είναι μια απόκοσμα όμορφη οπτική αναπαράσταση της αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με το περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το μουσείο με βάρκα με γυάλινο πυθμένα, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή μέσω καταδύσεων. Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από υλικά με ουδέτερο pH και είναι σχεδιασμένα να αντέξουν στο πέρασμα των αιώνων.

Sulabh International Museum of ToiletGetty Images

Τοποθετημένο στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Ινδίας, το Sulabh International Museum of Toilet περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία της υγιεινής από το 2500 π.Χ. μέχρι σήμερα. Από τις επίχρυσες τουαλέτες των Ρωμαίων αυτοκρατόρων μέχρι τα μεσαιωνικά κομοδίνα, το μουσείο καταγράφει την εξέλιξη της τουαλέτας ανά τους αιώνες. Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά περίεργο αυτό από μόνο του, το μουσείο φιλοξενεί επίσης μια συλλογή από σπάνια ποιήματα αφιερωμένα στα εκθέματα του μουσείου.

Torture Museum

Ανάμεσα στα πολυσύχναστα μπαρ και τα ξενοδοχεία στην καρδιά του Άμστερνταμ, αυτό το μουσείο μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο στη σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης, όταν τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις ήταν συνηθισμένα. Από την καλυμμένη με ακίδα καρέκλα της Ιεράς Εξέτασης μέχρι τα ξίφη αποκεφαλισμού, το μουσείο παρουσιάζει πάνω από 40 όργανα που χρησιμοποιούνταν στις ανακρίσεις υπόπτων εγκληματιών, μαγισσών και πολιτικών κρατουμένων.

Μέσα στα 6 καλύτερα μουσεία του κόσμου το Μουσείο Ακρόπολης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 5+1 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα