Τα 5 στάδια στην αγάπη- Γιατί οι περισσότεροι κολλάνε στο 3ο;

08:57 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Τελικά δεν ήταν για μένα. Αυτή είναι η δικαιολογία που χρησιμοποιούμε σχεδόν πάντα όταν χωρίζουμε με κάποιον, εκτός εάν έχει κάνει ο άλλος την απροσεξία του! Γιατί, όμως, είναι τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να μείνουν μαζί για πολλά χρόνια;

Ο ψυχολόγος Jed Diamond μετά από 40 χρόνια έρευνας, αποκάλυψε τα 5 στάδια στην αγάπη, τονίζοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως κολλάνε στο τρίτο στάδιο.

1ο στάδιο: Έρωτας

Το 1ο στάδιο στην αγάπη είναι εκείνο του έρωτα, που νιώθεις συνεχώς χαρούμενος και θέλεις να είσαι όλη την ώρα με τον σύντροφό σου. Φυσικά είναι και το στάδιο που εξειδανικεύεις

τον καλό σου και θεωρείς πως θα μπορεί πάντα να σε καλύπτει.

2ο στάδιο: Το ζευγάρι

Μετά από λίγο καιρό και μερικές όμορφες στιγμές, η σχέση αρχίζει να χτίζεται. Γνωρίζει ο ένας τον άλλο καλύτερα και η παρουσία του ενός επηρεάζει σχεδόν όλη τη ζωή του άλλου και αντιστρόφως.

3ο στάδιο: Απογοήτευση

Αυτή είναι η περίοδος που οι αρχικές σου ελπίδες έχουν αρχίσει να διαψεύδονται. Ίσως αρχίσεις να πνίγεσαι, σου φταίνε τα πάντα στον σύντροφό σου και ξεσπάς πάνω του γιατί απλά δεν είναι εκείνος που θα ήθελες να είναι και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που είχες πλάσει όταν ήσουν στην αρχή της σχέσης.

4ο στάδιο: Η δημιουργία της αληθινής αγάπης

Εφόσον ξεπεραστεί το 3ο στάδιο, της απογοήτευσης, τότε είστε και οι δύο έτοιμοι να χτίσετε μια δυνατή σχέση βασισμένη στην αληθινή αγάπη και την αποδοχή.

5ο στάδιο: Σχέδια

Αφού η σχέση είναι δυνατή, δεν φοβάστε τίποτα. Νιώθετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο μαζί και κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον. Ίσως σας δημιουργηθεί η επιθυμία να φτιάξετε κάτι μαζί ή ακόμα και να δουλέψετε μαζί.

The post Τα 5 στάδια στην αγάπη- Γιατί οι περισσότεροι κολλάνε στο 3ο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα