Σε έντονους τόνους το τρίτο debate Κλίντον- Τραμπ, με την Χίλαρι να αναδεικνύεται νικήτρια

07:43 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε έντονο ύφος και με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών εξελίχθηκε το τρίτο debate ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας.

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η οικονομία, η μετανάστευση, η ανώτατη δικαιοσύνη και η εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του CNN, η Κλίντον αναδείχθηκε

νικήτρια με 52%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ντ. Τραμπ είπε τρεις φορές κατά τη διάρκεια του debate την Χίλαρι «κακιά γυναίκα», ενώ εκείνη τον αποκάλεσε «μισογύνη και προδότη».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ρεπουμπλικανού ότι δεν ξέρει ακόμα εάν θα δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και πως αυτό θα το αποφασίσει εκείνη τη στιγμή, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές είναι στημένες.

Για τη Δικαιοσύνη

Η πρώτη ερώτηση στο debate αφορούσε το Ανώτατο Δικαστήριο και ποιοι θα τοποθετηθούν σε αυτό. Η Κλίντον τόνισε: «Το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να εκπροσωπεί τα δικαιώματα των πολλών και των αδύναμων. Έχω μεγάλες διαφωνίες σε σχέση με τους καταλληλότερους για τις θέσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αυτοί που θέλω να διορίσω είναι οι πλέον κατάλληλοι για αυτή τη δουλειά».

Ο Ρεπουμπλικανός εξέφρασε την εξής άποψη: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν οι κατάλληλοι σε αυτή τη θέση. Πρόσφατα ορισμένοι έκαναν αρνητικά σχόλια για μένα και αναγκάστηκαν μετά να ζητήσουν συγγνώμη. Αν εκλεγώ οι δικαστές θα πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα και να τηρούν το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος».

Για αμβλώσεις και οπλοκατοχή

Έντονη ήταν η κόντρα των δύο υποψήφιων Προέδρων αναφορικά με την οπλοκατοχή. Η Κλίντον τόνισε πως σέβεται την οπλοκατοχή, όμως, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις γιατί «υπάρχουν πολλά και σοβαρά παραθυράκια στο νόμο περί οπλοκατοχής». . Ο Τραμπ, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη: «Η δεύτερη τροπολογία είναι σημαντική για όλους τους Αμερικανούς και θα πρέπει να παραμείνει ως έχει».

Για τις αμβλώσεις, η Χίλαρι υποστήριξε πως θα πρέπει να είναι αποκλειστικά απόφαση της κάθε γυναίκας καθώς αφορά την υγεία της. Ο Τραμπ απ’ την άλλη σημείωσε πως «κανείς δεν μπορεί να «ξεριζώσει» ένα έμβρυο από την κοιλιά μιας γυναίκας κατά τους τελευταίους μήνες της κύησης». Πρόσθεσε μάλιστα πως πρόκειται να προχωρήσει στον διορισμό δικαστών που θα είναι υπέρμαχοι της ζωής.

Μετανάστευση

Κλίντον και Τραμπ τάχθηκαν από κοινού υπέρ της απέλασης των παράνομων μεταναστών, με την υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, ωστόσο, να τονίζει ότι δεν θα πρέπει να χωρίζονται οι οικογένειες, αναφέροντας το παράδειγμα ενός κοριτσιού που οι γονείς του πρέπει να απελαθούν γιατί δεν γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ το παιδί έχει γεννηθεί στην χώρα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος μάλιστα είπε ότι ακόμα και ο Ομπάμα έχει απελάσει μετανάστες. Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα χτίσει ένα μεγάλο τείχος και ότι θα ισχυροποιήσει τη συνοριοφυλακή. «Σχετικά με τις απελάσεις, λέω ότι είτε έχουμε σύνορα, είτε όχι. Δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει τόσο εύκολα σε μια χώρα και μετά να θέλει να γίνει πολίτης της χώρας».

«Δεν ξέρω αν θα δεχθώ το αποτέλεσμα των εκλογών»

«Θα σεβαστείτε το αποτέλεσμα των εκλογών;», ήταν η ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο Ντ. Τραμπ. Ο ίδιος απάντησε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει και θα το αποφασίσει εκείνη τη στιγμή. Πάντως είπε πως η Κλίντον δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφια καθώς κατηγορείται για πολλά πράγματα κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι οι εκλογές είναι στημένες. Η Χίλαρι αντέδρασε αποκαλώντας τον Τραμπ ψεύτη και υπογραμμίζοντας πως είναι πάγια τακτική του να μιλάει για στημένα πράγματα.

Διαβάστε εδώ όσα είχαν στο δεύτερο debate Κλίντον- Τραμπ.

The post Σε έντονους τόνους το τρίτο debate Κλίντον- Τραμπ, με την Χίλαρι να αναδεικνύεται νικήτρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα