Τα 5 beauty goals μου για το 2021

19:14 28/12/2020 - Πηγή: iPop

Στο Instagram είναι γεμάτο από goals, #hairgoals, #skingoals, goals, goals, beauty goals. Αυτή η εμμονή με τους στόχους νομίζω ξεκίνησε από τη διάθεση μας για αυτό-βελτίωση. Για εμένα, οι στόχοι είναι σαν τις ανάσες. Θέτοντας στόχους αισθάνομαι σε εγρήγορση,

αισθάνομαι ζωντανή. Σε αυτό το άρθρο, όπως, φαντάζεσαι θα επικεντρωθούμε σε beauty goals. Αν νομίζεις ότι εμείς, οι beauty editors, τα κάνουμε όλα σωστά, θα σε διαψεύσω στα επόμενα λεπτά ή γραμμές. Παρακάτω θα βρεις τους 12 στόχους μου για καλύτερη επιδερμίδα και μαλλιά.

*Παραθέτοντάς τους εδώ, και όχι σε ένα χαρτί που είναι καλά κρυμμένο σε ένα συρτάρι, θα δυσκολευτώ και να τους αθετήσω, σωστά;

Ενυδάτωση, η συνολική

Όσες με ακολουθείτε στο Instagram, γνωρίζετε ότι η ενυδάτωση για εμένα είναι η βασική αρχή για υγιή επιδερμίδα και μαλλιά. Ό,τι περιέχει υαλουρονικό οξύ μπαίνει στη λίστα δοκιμών μου. Παρόλα αυτά, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι δεν είμαι πολύ συνεπής στην ενυδάτωση εκ των έσω. Δεν είμαστε λίγες αυτές που δεν καταναλώνουμε τις απαιτούμενες ποσότητες νερού.

Freepik

Τα ιδανικά επίπεδα ενυδάτωσης για τη άρτια λειτουργία όλων των οργάνων-όπως και του δέρματος- διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Διάφοροι παράγοντες, όπως, το φύλο, η ηλικία, η σωματική του δραστηριότητα αλλά και οι κλιματολογικές συνθήκες διαφοροποιούν τις ανάγκες σε νερό. Πρωταρχικός μου στόχος ή αν θες goal είναι να αυξήσω την κατανάλωση νερού στην προφανή μορφή του. Τα επίπεδα ενυδάτωσης, όμως, αυξάνονται και από την πρόσληψη φρούτων, λαχανικών, γιαουρτιού αλλά και τσαγιού -σε φυσιολογικές ποσότητες-.

Οι περιοχές που ξεχνάμε

Πόση σημασία έχει δοθεί στο πόδι της χήνας και πώς μία ωραία πρωία ξυπνάμε με χαλαρό λαιμό και πιο λεπτά χείλη; Ο λαιμός και τα χείλη νομίζω ότι είναι οι δύο παραπονούμενες περιοχές του skin care.

Freepik

Τα ξεχνώ, τα ξεχνάς και, όμως, προδίδουν το lifestyle και την ηλικία μας. Είμαι από τα κορίτσια που σκύβουν πολύ συχνά, πάνω από τη οθόνη του κινητού τους. Αυτή η συνεχόμενη κίνηση του λαιμού μου, για να τσεκάρω τα notification που χτυπούν στο κινητό μου, έχει, ήδη, αφήσει τα σημάδια της. Τι εννοώ; Γραμμές αλλά και χαλάρωση έχουν κάνει την εμφάνιση τους, πράγμα μη φυσιολογικό για την ηλικία μου. Beauty Goal; Να επικεντρωθώ στην περιποίηση του λαιμού. Sheet masks, ασκήσεις yoga αλλά και προϊόντα καθημερινής περιποίησης θα μπουν στο πρόγραμμα δυναμικά. Επόμενη περιοχή είναι τα χείλη. Με το πέρασμα του χρόνου ο όγκος των χειλιών υποχωρεί. Μπορεί η Kylie Jenner να απενοχοποίησε τα fillers υαλουρονικού οξέος, αλλά ακόμα και όσες τα έχουμε δοκιμάσει ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα δεν παρατείνεται, χωρίς ενυδάτωση. Στόχος μου, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ να εφαρμόζω το lip balm που θα είναι ακουμπισμένο στο κομοδίνο μου.

Υπεύθυνες επιλογές

Το 2021 θα είναι μία χρονιά που θα προσπαθήσω, ακόμα περισσότερο, οι επιλογές μου να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Θα στηρίξω brands που έχουν μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες τους, προάγουν το ηθικό εμπόριο, στηρίζοντας μικρές κοινότητες και συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση. Μιλούν τη γλώσσα του σήμερα, σέβονται τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τέτοιων εταιρειών παρατείνουμε την παραμονή μας σε ένα φιλόξενο πλανήτη.


FreepikΗ δύναμη των αιθέριων ελαίων

Θα είμαι ειλικρινής, μέχρι πρότινος, υποτιμούσα τα αιθέρια έλαια. Όλα αλλάξαν μέσα στην καραντίνα. Το εύρος των καλλυντικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων με μάγεψαν και goal μου είναι να τα εντάξω ακόμα περισσότερο στην ρουτίνα μου. Οι φυτικές ουσίες υψηλής συμπύκνωσης και μεγάλης πτητικότητας, καθώς και το χαμηλό μοριακό τους βάρος έχουν άμεσα αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Δρουν ολιστικά και το πιο ωραίο tip που έχω εφαρμόσει με αυτά είναι το εξής:

Ρίξε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι στην προστατευτική μάσκα σου, πριν τη φορέσεις. Το άρωμα θα τονώσει τη διάθεση σου και δεν θα υπάρξει κανένα ίχνος δυσοσμίας, όση ώρα τη φοράς.

LPG, το θαυματουργό

Η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνω ως beauty editor είναι «Πώς καταπολεμώ την κυτταρίτιδα;» Δύσκολη η απάντηση, αλλά θα μοιραστώ αυτό που βοήθησε πραγματικά. Αυτό ήταν το λεμφικό μασάζ του μηχανήματος LPG. Τα μηχανήματα LPG μπορείς να τα βρεις σε δερματολογικές κλινικές και κατά κύριο λόγο πραγματοποιούν μηχανική κινητοποίηση του υποδόριου λίπους και διάσπαση του συνδετικού σκληρού ιστού. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι παροχετεύονται προς το λεμφικό σύστημα όλες εκείνες οι τοξικές ουσίες που αποτελούν την αιτία της φλεγμονής και συνεπώς των κατακρατήσεων και της αντιαισθητικής όψης πορτοκαλιού. Μετά από 10 συνεδρίες εντόπισα πραγματική διαφορά στο τοπικό πάχος, αλλά και στην ανομοιόμορφη όψη της κυτταρίτιδας. Goal, να συνεχίσω τις συνεδρίες και στο 2021.

Εσύ, ποια beauty goals έχεις θέσει;

Καλή χρονιά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 5 beauty goals μου για το 2021 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα