Λάθη που κάνεις και μειώνουν την «ζωή» του πλυντηρίου σου

16:47 28/12/2020 - Πηγή: iPop

Το πλυντήριο, αν μη τι άλλο, αποτελεί μια πάρα πολύ χρήσιμη συσκευή εντός του σπιτιού, ωστόσο πολύ αδικημένη. Δεν είναι λίγες οι φορές που το πλυντήριο μπάζει νερά και ακούγεται η φράση «θέλει άλλαγμα το πλυντήριο», όπως επίσης είναι λίγες οι φορές που του έχουμε δώσει τη φροντίδα που χρειάζεται. Σαφώς και δεν εννοώ χαδάκια και γλυκόλογα όπως «μπράβο, εξαιρετική πλύση έκανες», αλλά κάποια πράγματα που ενώ αναγράφονται στις οδηγίες δεν τους έχουμε δώσει την απαραίτητη σημασία. Γι’ αυτό λοιπόν μάθε τα λάθη που χαλούν το πλυντήριο, για να μην κάνεις πλούσιες τις κατασκευαστικές

κάθε λίγο και λιγάκι.

Αυτά είναι τα λάθη που χαλούν το πλυντήριο

Το «τιγκάρεις» μέχρι πάνω

Pixabay

Αν είχε στοματάκι, θα στο λέγε συνέχεια. Τι κι αν λέει 7Kg χωρητικότητας για πλύσιμο, εσύ (ναι, εσύ) το «μπουκώνεις» με καμιά δεκαριά κιλά. Ο κατασκευαστής για κάποιο λόγο το έβαλε αυτό το νουμεράκι, δεν σκεφτόταν «ααα θα την κουράσω περισσότερο να βάλει και άλλη πλύση». Ξεκίνα από αύριο να υπακούς σε αυτόν τον κανόνα, γιατί ο νέος χρόνος θα σε βρει με νέο πλυντήριο.

Βάζεις απορρυπαντικό για 20 πλύσεις

Όσο παραπάνω και να βάλεις τα ρούχα δεν θα βγουν σαν αυτά της διαφήμισης. Πίστεψε με, το έχω δοκιμάσει και ακόμα έχω τις γλυκές «κραυγές» της μάνας μου να ηχούν στα αυτιά μου. Όταν χρησιμοποιείς περισσότερο από το κανονικό απορρυπαντικό, βλάπτεις όχι μόνο τα ρούχα σου αλλά και το μηχάνημά. Ειδικά όταν πλένεις με κρύο νερό, τα υπολείμματα απορρυπαντικών δεν λιώνουν, με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσλειτουργίες στο πλυντήριο.

Ξεχνάς για ώρα τα πλυμένα ρούχα

Pixabay

Όταν τα πλυμένα ρούχα τα αφήνεις στο πλυντήριο, τα υγρά ρούχα προκαλούν μούχλα στο τμήμα του φυσητήρα. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, η οποία προκαλεί επίσης άσχημη οσμή, είναι απαραίτητο να αφαιρέσεις τα ρούχα από το μηχάνημα όταν τελειώσει το πλύσιμο και να στεγνώσεις το λαστιχένιο μέρος με ένα στεγνό πανί. Το τμήμα απορρυπαντικού πρέπει να αφήνεται ανοιχτό μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα όπως και η πόρτα του πλυντηρίου.

Δεν το καθαρίζεις όσο θα έπρεπε

Για να χρησιμοποιείς το πλυντήριο σαν να είναι η πρώτη ημέρα, είναι απαραίτητο να το καθαρίζεις τακτικά. Για να καθαρίσεις το πλυντήριο σωστά, το μηχάνημα πρέπει να λειτουργήσει πρώτα άδειο. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσεις σωστά το φίλτρο και τέλος να καθαρίσεις την εξωτερική επιφάνεια με ένα πανί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λάθη που κάνεις και μειώνουν την «ζωή» του πλυντηρίου σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα