Συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ με το βλέμμα στραμμένο στην αξιολόγηση

21:53 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Eurogroup της Δευτέρας και την πρόοδο που θα καταγραφεί αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση με όλες τις πλευρές να κάνουν προσπάθειες για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας, άνοιξε εκ νέου η συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με αφορμή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Διάφορα σενάρια βλέπουν το φως

της δημοσιότητα, ενώ το ΔΝΤ διαμηνύει πως έχει κάνει γνωστές τις θέσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του θέλει το Ταμείο να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα με μόλις 5 δις ευρώ, ενώ το αρχικό ποσό που είχε συμφωνηθεί ήταν 16 δις.

Το εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα για το ΔΝΤ, το οποίο φέρεται να έχει συνταχθεί πλέον με τους Ευρωπαίους και να συμφωνεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει το 2018 να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Όμως, εκπρόσωπος του Ταμείου απέρριψε το παραπάνω σενάριο λέγοντας χαρακτηριστικά:

Δεν θα σχολιάσουμε υποθετικά σενάρια. Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες

Το ίδιο στέλεχος του Ταμείου αναφερόμενο στη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ανάμεσα στις κυρίες Merkel και Lagarde, σχολίασε ότι είναι προγραμματισμένη και θα δοθεί έμφαση στη στάση της γερμανικής προεδρίας στους G20.

Συμφώνησαν Merkel- Lagarde

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν προ ολίγων ημερών η Christine Lagarde και η Angela Merkel, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τη λύση για το χρέος το 2018. Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt.

Η Die Welt μεταδίδει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ελληνικού προγράμματος και τη συμμετοχή του σ’ αυτό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, οι δύο γυναίκες συμφώνησαν την επαναφορά του ζητήματος του χρέους το 2018, μετά το πέρας των γερμανικών εκλογών.

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε και το Βερολίνο μέσω της εκπροσώπου της γερμανικής Κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Βερολίνο: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στο Eurogroup

Photo: REUTERS/Alkis Konstantinidis

The post Συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ με το βλέμμα στραμμένο στην αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα