Έρευνα: Η δουλειά απ’ το σπίτι προκαλεί περισσότερο άγχος

21:16 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί η δουλειά απ’ το σπίτι να σου φαίνεται ιδανική λύση δεδομένου ότι γλιτώνεις τη διαδρομή αλλά έχεις την άνεση και την ησυχία σου, όμως, μια νέα έρευνα προτείνει ότι η εργασία απ’ το σπίτι μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος, αλλά και αϋπνία!

Η έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασε τις περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται απ’ τα σπίτια τους σε 15 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ινδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ισπανία και Σουηδία.

Το 41% όσων εργάζονταν απ’ το σπίτι διαπιστώθηκε ότι έχουν έντονο άγχος, ενώ μόλις το 25% όσων εργάζονταν απ’ το γραφείο παρουσίαζαν αυξημένο στρες.

Παράλληλα, το 42% των εργαζομένων απ’ το σπίτι ανέφεραν συμπτώματα αϋπνίας, όπως το να ξυπνούν συχνά το βράδυ, σε σύγκριση με το 29% των ατόμων που μεταβαίνουν σε άλλο χώρο εργασίας και δήλωσαν ότι υποφέρουν από αϋπνία.

Όταν η εργασία απ’ το σπίτι γίνεται περιστασιακά, αναφέρει η έκθεση, τότε έχει οφέλη για την υγεία, όμως, όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση μπορεί να γίνει επιβλαβής.

Φυσικά, η μελέτη διαπίστωσε και τα γνωστά οφέλη της δουλειάς απ’ το σπίτι, τα οποία είναι, μεταξύ άλλων, η εξοικονόμηση χρόνου, η αυτονομία και η αυξημένη παραγωγικότητα.

The post Έρευνα: Η δουλειά απ’ το σπίτι προκαλεί περισσότερο άγχος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα