Σύσταση ειδικής Επιτροπής για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

18:26 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με τον Τρύφων Αλεξιάδη είχε σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως είχε προαναγγείλει κατά την πρωινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Οι δυο τους αποφάσισαν την σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η τεχνική Επιτροπή θα συσταθεί από το Υπ. Εργασίας και Οικονομικών, αλλά και εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου και φορέων των ανεξάρτητων απασχολούμενων.

Η συγκεκριμένα Επιτροπή θα εξετάσει το τί μπορεί να γίνει προκειμένου να εξορθολογιστεί η εισφοροδοτική ικανότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα

πάντα με τα όσα προβλέπει το προσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μελέτη για το κατά πόσον γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους.

Να θυμίσουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εξετάζει το ενδεχόμενο για αποχή αορίστου χρόνου, πρόταση την οποία έκανε ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Συλλόγου.

Όπως τόνιζαν χθες μετά την συνδρίασή τους, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, «Εάν ο κάθε δικηγόρος επιβαρυνθεί με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, τότε θα μηδενιστεί το εισόδημά του. Εξάλλου, ακόμα και σήμερα οι δικηγόροι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές».

Παράλληλα, σε δίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους ενάντια στα προβλήματα του κλάδου τους που το ένα διαδέχεται το άλλο.

Photo: SOOC

The post Σύσταση ειδικής Επιτροπής για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα