Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στους επικριτές του για το ασφαλιστικό

17:04 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε όλους όσους τον επιδοκιμάζουν για το ασφαλιστικό, θέλησε να απαντήσει με σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καλεί τα στελέχη να αντιπολίτευσης να θυμηθούν το παρελθόν.

Όπως συγκεκριμένα εξηγεί, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, οι αντιδράσεις και τα σχόλια έχουν πάρει την μορφή καταιγίδες, ενώ πολλοί είναι αυτοί κυρίως από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

που: «πασχίζουν για να προσβάλουν τους εαυτούς τους».

Θέλοντας μάλιστα να θυμίσει στον ελληνικό λαό τι έχει συμβεί στο παρελθόν εξηγεί πως:

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% που αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2014, από την τότε κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με την Τρόικα, δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα χρηματοδότησης των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Επίσης αναφέρεται σε όλους όσους τώρα μιλούν και τους κατηγορεί σημειώνοντας:

Οι ίδιοι που σήμερα περιφέρουν στις τηλεοράσεις την υποτιθέμενη αγωνία τους για τις συντάξεις, έλεγαν τότε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα προκαλέσει αναπτυξιακή έκρηξη και θεαματική αύξηση της απασχόλησης. Επρόκειτο φυσικά για ωμό ψέμα. Η μόνη πραγματική επίπτωση της μείωσης των εισφορών ήταν η δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των Ταμείων.

Στη συνέχεια τονίζει πως: « Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ελπίζουν να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων, ώστε να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα δημιουργηθεί. Αυτό φάνηκε άλλωστε, από την στάση των κομμάτων αυτών στην πρόσφατη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών».

Κάνει λόγο για ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό πολιτικό τακτισκισμό ο οποίος όπως εξηγεί αδιαφορεί για τις επιπτώσεις σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα.

Κλείνοντας την ανακοίνωση εξηγεί πως: «Με βάση την συναίνεση γύρω από το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς. Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εύχονται να χαθεί η μάχη αυτή, είναι καλύτερα να βγουν να το δηλώσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές».

Αξίζει να τονιστεί πως λίγο μετά την συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το ασφαλιστικό που έδωσε ο υπουργός εργασίας, κ. Κατρούγκαλος, το πρωί της Παρασκευής ο πολιτικός κόσμος άρχισε τα σχόλια.

The post Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στους επικριτές του για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα