Συρία: Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Τούρκοι εναντίον κουρδικών θέσεων

14:48 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα τους βομβαρδισμούς εναντίον κουρδικών θέσεων στη Συρία. Τουρκικές στρατιωτικές πηγές, δηλώνουν πως η Τουρκία «ανταπέδωσε αντίστοιχα πυρά» εναντίον Κούρδων μαχητών στα βόρεια σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τουρκικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως για τέταρτη ημέρα, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του τουρκικού πυροβολικού εναντίον θέσεων της κουρδικής πολιτικοφυλακής στη Συρία.

Η Άγκυρα, είχε

προειδοποιήσει νωρίτερα τους Κούρδους μαχητές, που μάχονται στη βόρεια Συρία, πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια «πιο σκληρή αντίδραση», στην περίπτωση που προσπαθήσουν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους, κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για την επίθεση στην πόλη Αζάζ της Συρίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άμαχοι, ενώ καταστράφηκαν μεταξύ άλλων κτιρίων, ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ένα σχολείο, στο οποίο φιλοξενούνταν πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο, αρνείται πως ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Αζάζ της Συρίας, δηλώνοντας πως η Τουρκία, επιχειρεί να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

#BREAKING Kremlin denies Russian strikes on Syria hospitals

AFP news agency (@AFP) February 16, 2016

Σημειώνεται πως οι κουρδικές δυνάμεις στηρίζονται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, καθώς όπως υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές, οι Κούρδοι συμμετέχουν στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η τουρκική πλευρά από την άλλη, χαρακτηρίζει τους Κούρδους μαχητές που βρίσκονται στα σύνορα, τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του PKK, το οποίο μάχεται για την αναγνώριση ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους.

Αναφέρεται τέλος πως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, δηλαδή οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, σε συνεργασία με συμμάχους από την αντιπολίτευση της Συρίας κατέλαβαν πόλη μεταξύ της Αζάζ και του Χαλεπίου.Την ίδια στιγμή η Τουρκία κατηγορεί την Μόσχα για τις επιδρομές, με τον κ. Νταβούτογλου να υποστηρίζει πως η Ρωσία και οι Κούρδοι εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι.

photo: bbc

The post Συρία: Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Τούρκοι εναντίον κουρδικών θέσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα